Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 12 sitater

En bruds verdi ligger i jomfruhinnen, en kones verdi ligger i det antall sønner hun føder.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kvelden før dagen. Rommet er stappfullt. Ikke en flik av gulvet er uten en kvinnekropp som spiser, danser eller prater. Det hennanatten. I natt skal bruden og brudgommen smøres inn med henna i håndflater og under føttene. Det gir et oransjefarget mønster i hendene og visstnok et lykkelig ekteskap. Men bruden og brudgommen er ikke sammen. Mennene har sin fest, kvinnene har sin. Alene utfolder kvinnene seg med en voldsom nesten skremmende kraft. De slår hverandre på rumpa, napper hverandre i brystene og danser for hverandre med armer som buktende slanger og hofter som arabriske magedanserinner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun gråter, hun vil ikke, sier de to eldre søstrene hennes til Sultan og Sharifa mens Belkisa sitter. Belkisa ser ned i gulvet. Sharifa bare ler, det er et godt tegn at bruden ikke vil, det viser at hun er ren i hjertet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg brukte [burkaen] også for å finne mer ut om hvordan det er å være afghansk kvinne. Hvordan det er å presse seg ned på de tre bakerste smekkfulle radene reservert for kvinner når bussen ellers er halvtom. Hvordan det er å krøke seg sammen i bagasjerommet på en drosje fordi det sitter en mann i baksetet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dersom de (amerikanerne) bare skulle jobbe med folk som ikke har blod på hendene, ville de ikke funnet mange i disse provinsene, sier Bob. De har ikke noe valg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

.....Men ordet middelklasse betyr ikke stort i et land der de fleste har mistet alt, og der det meste har gått bakover.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selv i mattebøkene var krig det sentrale. Skoleguttene - for Taliban lagde bare bøker for gutter - regnet ikke bare i epler og kaker, men i kuler og kalasjnikover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den første kvelden faren var borte, planla han en fest med to kamerater. De hadde kjøpt inn usbekisk vodka, armensk konjakk og rødvin til enorme summer på svartebørsen. - Dette er det beste som finnes, alt er 40%, ja vinen er 42%, sa selgeren. Lite visste de at selgeren selv hadde tilført to tynne streker på den franske bordvinen, som dermed gikk opp fra 12 til 42 prosent.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han vil trykke Afghanistans nye skolebøker. Landet har knapt noe undervisningsmateriell når skolene åpner denne våren. Bøkene mujahedinregjeringen og Taliban trykte opp kan ikke brukes. Slik lærte barna alfabetet i første klasse: "J for Jihad - vårt mål i verden, I for Israel - vår fiende, K for Kalasjnikov - vi skal seire, M for Mujahedin - våre helter, S for ..."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og hun sier til seg selv at hun ikke føler noen ting fordi hun vet at hun ikke skal føle noe. Følelser er en skam, har Leila lært.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tone HTone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline