Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 24 sitater

Vi freder fugl og dyr, sa Geissler, det synes litt rart ikke å frede spædbørn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Det unge Hjærte har sin Uransakelighet"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

De går hjem sammen, Isak snyter seg til en ufortjent beundring, den smaker ikke meget forskjellig fra den fortjente.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De var heldige med det på Sellanrå at hver høst og vår så de grågåsen seile i flåte over vildmarken og de hørte hendes snak opi luften, det var som en tale i vildelse. Og det var som verden stod stille det øieblik til toget var forsvundet. Kjendte ikke menneskene en svakhet glide gjennom sig nu? De begyndte sit arbeide igjen, men de tok efter ånden først, noget hadde talt til dem hinsides fra..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva glede var det for ham nu å sitte om søndagen i sin stue, vasket og i pen rød skjorte, når han ikke hadde noen å være pen for mer!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Geissler til Sivert:
Ta dere Sellanråfolk: dere ser hver dag på nogen blå fjæld, det er ikke opfundne tingester, det er gamle fjæld, de står dypt nedsunkne i fortid; men dere har dem til kamerater. Dere går dere sammen med himlen og jorden og er ett med dem, er ett med dette vide og rotfæstede. Dere behøver ikke sverd i hånden, dere går livet barhændt og barhodet midt i en stor venlighed. Se, der ligger naturen, den er din og dines! Mennesket og naturen bombarderer ikke hverandre, de gir hverandre ret, de konkurrerer ikke, kapløper ikke efter noget, de følges ad. Midt i dette går dere Sellanråfolk og er til. Fjældene, skogen, myrene, engene, himlen og stjærnerne - å det er ikke fattig og tilmålt, det er uten måte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I marken har hver årstid sine undere, men altid og uforanderlig den tunge, umåtelige lyd fra himmel og jord, omringelsen til alle kanter, skogmørket, trærnes venlighet. Alt er tungt og bløtt, ingen tanke er umulig der.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tiden gjør så meget istand igjen, med spyt og rusk, søvn og mat grør den alle sår.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hatet den! Hamsun som i sine glansdager hadde kommet ut med både Sult, Pan og Victoria stilte seg sterkt hos meg, og er de bøkene jeg har lest flest ganger om og om igjen! Markens Grøde var bra, ja, og er noe for seg selv. Men den er dryg, kjedelig, og omhandler svette, blod tårer. Riktignok var det slik å bygge opp en hel gård fra ''bunnen av'', men jeg likte den ikke. Men siden det er Hamsun, en av mine favorittdiktere, skal boka få en 4'er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forstand er ingen ringe ting at faa tilbake naar den er tapt.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

somniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel Elisabeth