Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

På skolen lærte vi om de allierte. At USA, Storbritannia og Frankrike knuste Nazi-Tyskland. En mindre kjent del av historien er bidraget fra India, som da fortsatt var britisk koloni, bestående av nåtidens Pakistan, India og Bangladesh.

Britisk Indian Army under den andre verdenskrigen ble den største frivillige armeen noensinne, i 1945 besto den av 2,5 millioner mann. Hinduer, muslimer og sikher sto på de alliertes side. Britene innførte ingen verneplikt, så deltakelsen var frivillig. De indiske soldatene deltok i kamphandlinger på tre kontinenter: Europa, Afrika og Asia. Mer enn 90 000 indiske soldater ga sitt liv i kampen mot nazistene og fascistene. Jeg tenker det er synd at dette ikke er en del av pensum.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Av og til tenker jeg på hvorfor folk som vil leve i steinalderen, bor i Norge? Hvorfor kontakter de ikke Folkeregisteret og melder flytting til Saudi-Arabia?
Eller Afghanistan?
Eller Jemen?
Det finnes steder hvor man kan leve et liv i tråd med sharialovene. Er det fordi det ikke finnes NAV i de landene? Jeg synes nemlig det er godt gjort å hate de vantro, samtidig som man lever av stønad fra de samme. For meg er det hykleri i tolvte potens.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg husker godt at selv om foreldrene mine virket liberale, så fikk ikke søsteren min dra på leirskole. Hun fikk heller ikke delta på juleball i niende klasse eller turer med biologiklassen på videregående. Ingen av hennes norskpakistanske venninner fikk lov. Nå er de alle mødre til tenåringsdøtre, og det er ikke noe tema at jentene deres skal få lov eller ikke. Selvsagt skal de det.

Det er dette som kalles integrering. Mye av det foregår innen husets fire vegger. Et stille opprør mot gamle tradisjoner som offentligheten ikke får se.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Stig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl