Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 9 av 9 sitater

Vi skriver historien, men historien skriver også oss. Gir oss et språk vi bruker til å navigere gjennom verden, gir oss et narrativ og en verdensanskuelse vi fødes inn i. Historien gir oss en nasjon, og til tider en krig, slik som den tjue år lange «krigen mot terror».

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva er det som enda ikke har gått opp for ham? At det ikke finnes noe sted på kloden han kan reise til, uten å måtte ta med seg selv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I et lekket notat fra september 2003 skriver forsvarsminister Donald Rumsfeld til en kollega:

Jeg forstår ikke helt hvem som er skurkene i Afghanistan og Irak. Jeg har lest det vi har fått fra etterretningen, og det kan se ut som vi vet en god del, men når man undersøker nærmere, forstår man at vi faktisk ikke har noe som helst å ta avgjørelser ut fra. Vi er sørgelig uvitende i saken.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Fra 1990 til 2010 ble det registrert 88000 selvmord blant amerikanske veteraner. Det blir 8000 i året, eller 22 menn og kvinner i snitt, hver eneste dag, hele året rundt, som knekker sammen under vekten av opplevelsene fra krigen. Statistikken for årene etterpå er ikke bedre, heller med en svak økning under koronapandemien i 2020.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I videoverket The White House maler kunsteren Lida Abdul de sønderskutte ruinene av presidentpalasset i Kabul med en bred pensel. Hun er kledd i en heldekkende svart drakt, og dypper penselen i et stort spann som står på bakken. Stein for stein, strøk for strøk maler hun hver del av ruinen hvit. Også en klump av betong som dingler i en metallstreng fra taket og ligner en merkelig og deformert frukt, blir gradvis hvit. Noen minutter ut i videoen kommer en mann inn fra siden og stiller seg med ryggen til henne, midt i ruinen. Han er kledd i tradisjonelle, svarte klær. Så maler hun ham også, ved å stryke penselen mot det svarte stoffet på ryggen hans. Strøk for strøk legger hun sin egen fortelling over krigens.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Like før 11. september 2001 signerte Norge en avtale med USA om levering av dette våpensystemet, RWS, til en verdi av flere milliarder kroner. En ansatt i Kongsberg gruppen sier i et intervju at de var heldige med tidspunktet. Hva våpnene skal benyttes til ser ikke ut til å angå ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Historisk sett har de væpnede konfliktene i Afghanistan fulgt et mønster med rask suksess, etterfulgt av lange og vanskelige år som ender i fiasko. Vi skal ikke gjenta den feilen.

– President George W. Bush 2002

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva krigen kan gjøre med sjelslivet, med tankene og følelsene, er det ingen av dem som tenker over.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så ensom man kan være i selskap med andre

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

BertyMartine DBjørg Marit TinholtRuteressEivind  VaksvikIngunn SWencheReadninggirl20AnitaGladleserHilde MjelvaKaren RamsvikLesevimsaCathrine PedersenFriskusenHanneRufsetufsaHeidiHeidi Nicoline ErtnæsMarielleMarit HåverstadsiljehusmorSynnøve H HoelTheaKarin  JensenNora FjelliHanne Kvernmo RyeIngeborg GEvaBerit B LieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTove Obrestad WøienAstrid Rosslandandreas h. o.Elin FjellheimHild HasselTorIngunn ØvrebøTurid KjendlieTone