Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 11 sitater

Jeg oppdager altså her at at det er umulig å unngå håpet for alltid, og at det kan angripe selv dem som mente at de var befridd for det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I motsetning til Evrydike dør bare det absurde når man vender seg bort fra det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Erobringen eller skuespillet, de utallige kjærlighetshistorier, det absurde oppgjør, det er menneskets hyllest til sin verdighet i et felttog hvor det på forhånd er beseiret.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I visse situasjoner å svare "ingenting" på et spørsmål om hva man tenker på, kan være en forestilllese hos et menneske. Elskende vet det godt. Men hvis dette svar er oppriktig, hvis det gir uttrykk for denne særlige sjelstilstand hvor tomheten blir talende, hvor kjeden av daglige handlinger blir brutt, hvor hjertet forgjeves søker etter det ledd som knytter den sammen igjen, da kan det være det første tegn på absurditet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

(...) det man kaller en grunn til å leve, er samtidig en utmerket grunn til å dø (...)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Å skape, det er å leve to ganger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å begynne å tenke er det samme som å begynne å bli undergravet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hvis [myten om Sisyfos] er tragisk, er det fordi dens helt er bevisst. Hva skulle hans lidelse bestå i hvis han for hvert skritt han tok, ble holdt oppe av håpet om å lykkes? Vår tids arbeider sliter hver eneste dag i sitt liv med de samme oppgaver, og denne skjebne er ikke mindre absurd.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Mange mennesker har nådd til dette siste vendepunkt hvor tanken vakler, deriblant de mest ydmyke. De forsaket da det de hadde kjærest, sitt liv. Andre, åndens fyrster, forsaket også, men det de gjorde, var å begå selvmord på sin tank, i dens reneste opprør. Den virkelige anstrengelse er derimot å holde seg fast der, så lenge det er mulig, og å undersøke på nært hold den underlige vegetasjon i disse fjerne egne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Galilei, som hadde funnet en betydelig vitenskapelig sannhet, avsverget den med den største letthet i verden straks den satte hans liv i fare. I en viss forstand gjorde han rett. Denne sannhet var ikke verd bålet. Om jorden går rundt solen eller omvendt, det er i høy grad likegyldig. Kort sagt er det et overflødig spørsmål. På den annen side ser jeg mange mennesker dø fordi de mener at livet ikke er verdt å leve.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaHarald KFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeEli HagelundKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmorJulie StensethVannflaskeSiri HelsethTom-Erik FallaAntheia