Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 6 av 6 sitater

Visste du at den mest vannings-krevende planten som "dyrkes" i USA, meningsløst nok er nettopp plengress? Amerikas plener og golfbaner er nemlig anslått å dekke hele 1,9 prosent av landet, og dette gresset trenger mer vanning enn amerikanske bønder bruker på mais, ris, frukt og nøtter til sammen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tittelen på denne boka, På naturens skuldre, illustrerer flere poeng jeg gjerne vil formidle: Det opplagte, men likevel oversette faktum at det er naturen som understøtter oss, som er det hele og fullstendige grunnlaget for vår velstand. Uten en natur til å løfte oss vil vær sivilisasjon falle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvordan kan vi forvente at våre barn skal gjøre en bedre jobb enn oss med å redde klima og natur, om ingen har lært dem å være glad i våre medskapninger?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hva er det med natur, som rører slik ved oss at vi vil sove og våkne til naturlyd på boks, samtidig som vi ikke bryr oss nevneverdig om å ta vare på den naturen som ennå finnes der ute, i ekte form?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Blant klodens millioner av arter finnes det mange uutforskede, smarte løsninger. Naturen har tross alt hatt milliarder av år på å utvikle dem... Naturens organiske materialer skapes ved normal temperatur og trykk. Naturen bruker minst mulig ressurser og minst mulig energi, og resirkulerer alt avfall -. et ekte sirkulært system.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi er én art, blant ti millioner arter. Samtidig er vi en unik art, i kraft av vår kapasitet til å samhandle slik at vi påvirker hele kloden og alle de andre artene. Vi er også enestående fordi evolusjonen har gitt oss evnen til å vurdere våre handlinger, logisk og moralsk i et større perspektiv. Det følger et stort ansvar med denne innsikten, og det er på tide å aksle dette ansvaret - fordi naturen er alt vi har, og alt vi er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KsiljehusmorLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaHilde Merete GjessingConniePilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtEllen E. MartolLena Risvik PaulsenFindusChristoffer SmedaasAnn ChristinNina M. Haugan Finnson