Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 5 av 5 sitater

Det er klart vi kan vinne over rasismen! Enten vi er hvite eller melaninrike, trenger vi jo ikke å videreføre fordommene vi har fått inn med morsmelka. Vi trenger ikke fortsette å se hvit og melaninrik som motpoler. Vi trenger ikke fortsette å tro på løgnene fra slavetida.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi lar IS representere islam på en måte Ku Klux Klan aldri har fått representere kristendommen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da karakteren Hermione i 2016 skulle spilles av melaninrike Noma Dumezweni, gikk internett av hengslene. Hvite Harry Potter-fans var rasende, for hvordan skulle de kunne identifisere seg med yndlings-karakteren sin når hun plutselig ikke så ut som dem? Å se forbi hudfarge er altså vanskeligere enn å se forbi at Hermione kan trylle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Andre mener det er helt unødvendig å lage eller importere nyord - vi har jo så mange fra før! Men de gamle ordene er slavehandlernes ord.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sterke historier kan forandre historien
Pappas historier forandra nok bare meg
Jeg bar fortellingene hans
som en rustning
av annerledeshet

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

marithcBerit RHilde H HelsethTone HKirsten LundTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingDemeterTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandLars MæhlumLailaNina SolåsLene Andresen