Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 24 sitater

S. Linde er ikke en person av det slaget man som mann forlyster seg i halvsøvnens fantasier. Hun er mer av typen "spasertur etter kirkekaffen", der jeg halvkvalt av lykke snubler rundt på stien mens jeg usammenhengende legger ut om mine følelser for henne, samt redegjør for mitt nye sildesteng som jeg med væreierens velsignelse har bestilt fra Bergen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når man sitter på et venteværelse, da venter man alene. Man finner frem til sin indre indianer, og så sitter man der og ser inn i de imaginære flammene, helt til medisinmannen gir seg til kjenne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Forværelsesdamen virker vennlig nok. Litt budeie, med innslag av NAV-ansatt med samvittigheten i behold.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lyden av fuglen stemmer sinnet mitt til ro, og jeg takker gud som jeg bare tidvis kan få meg til å tro på, for denne morgenen på jorden.. Å våkne i sin egen leide seng av en katt som hopper opp på dynen, denne søvnige gleden som jeg for lengst har journalført som tapt for alltid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt i alt synes jeg at jeg har det riktig så greit. Det er bare å bla om på utenriks, så skjønner man det.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Og jeg tror nok jeg tør si med en viss autoritet: Den som aldri har spart til noe, som aldri har lagt krone til krone med det for øye å erverve seg opplevelse eller objekt, ja han lider i sannhet et tap som han heldigvis ikke er klar over.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Noe av hemmeligheten ved å ha et stamsted, er at man ikke innlater seg personlig med verken eiere eller ansatte, tenker jeg fornøyd. Det er der det ligger. Man drar ikke på ferie med hun som serverer en gjennom resten av året.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og bak disken: De evig smilende bibliotekarene. Viktige bestanddeler av nasjonens ryggrad Erstatningsmødre for ilanddrevne sjeler. Jo her er det virkelig bare å slappe av. Dessuten ganske lett å orientere seg for oss som har funnet det bryet verdt å lære seg alfabetet.
Hører dere det, gutter? Begynn med alfabetet, så unngår dere både avdeling A og B nede på det gamle botsfengselet nede på Grønlandsleiret.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Vi var brødskivenes og blingsenes generasjon. Før oss hadde foreldrene våre vokst opp med krig og knapphet på varer. Men da nazistenes åk først var tilintetgjort, ble både frihet og lykke demonstrert og tydeliggjort gjennom maten. I helgene samlet man seg rundt kake og smørbrødfatene utenom de faste middagsmåltidene, og i hverdagen var det brødskiven, gjerne belagt med pålegg, midt i lek og alvor. Jo flere brødskiver utenom de obligatoriske måltidene, desto større var gleden og lykken. Slik så i det minste mødrene på saken, og det var jo de som talte i en tid da mennene ikke befattet seg med slikt, men så og si alt annet. Å styrte inn til mor og forlange en blings, for så å løpe ut og videre med den samme i hånden, var en daglig øvelse i etterkrigsvelstand.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Blåtrikken passerer forbi der ute, og i vinduet en liten pike som vinker så iherdig til en, som om Vårherre selv har pålagt henne det. Man vinker tilbake. Man gjør jo det, ellers ville man ha vært et dyr, og ikke et menneske.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne Cathrine AasGiovanna HovdenellinoronilleHeidiAnneWangLesevimsaAnne-Stine Ruud HusevågBoktimmyHegeAtmanBeathe SolbergJoannMy Criminal MindAnjaIdaTor GeirTatiana WesserlingNils PharoMette-MIngeborg GHarald Kingar hSynnøve H HoelGitte FurusethMorten JensenElisabeth TostrupMarianne KesselPirelligretemorPer LarsenErlend Haugen  VikhagensvarteperMerethe SolstadSusan StensrudJane Foss HaugenDun AenghusLisbeth Kingsrud KvistenEmilieskSyntaksfeilAnna-Pia