Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 19 sitater

Ved kjærlighetssorg tilrådet Sophie at man satte av minst én sørgemåned for hver år man hadde tilbragt sammen. For vennskap som gikk i stykker, skulle man sette av to måneder per vennskapsår. Og for hver person som ble borte for godt, for de døde, kan De rolig sette av hele livet. For de døde vi en gang har elsket, fortsetter vi å elske resten av livet. Savnet etter dem følger oss til vår sist dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var som om han hadde gått gjennom en dør i angsten og til sin overraskelse måtte fastslå for seg selv at det ikke ventet ham noen avgrunn på de andre siden av denne døren - bare nye dører, lyse korridorer og vennlige rom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Angst forandrer kroppen din slik en dårlig billedhugger mishandler en perfekt stein, hørte Perdu Vijayas stemme inne i seg. Bare at du blir hugget til fra innsiden, og ingen ser hvor mange splinter og lag som blir slått av deg. Du blir stadig tynnere og mer ustabil innvendig, helt til selv den minste lille følelse er nok til å slå deg om kull. Én omfavnelse, og du tror du går i stykker og er fortapt.
Hvis Jordan en gang skulle få behov for et faderlig råd, ville Perdu si til ham: Lytt aldri til angsten! Angst gjør deg dum.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg visste ikke at det fantes så uendelig mange tanker, innsikter og vidunderligheter. Det burde være påbudt at de som regjerer i verden, må ta boksertifikat. Først når de har lest fem, nei, la oss heller si ti tusen bøker, begynner de så smått å bli i stand til å forstå menneskeheten og dens adferd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det påstås at i Paris lider alle av prestasjonsangst, og at mennene forfører kvinnene med sin kulde.Alle kvinner ønsker å temme en mann og forvandle isskorpen hans til lidenskap... alle kvinner. Spesielt de som kommer fra Syden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Far og sønn tidde, forent i erindringen om den gangen Perdu ennå var skolegutt, da Lirabelle Bernier allerede ved frokostbordet hadde forklart elegansen ved imperfektum konjunktiv i motsetning til det emosjonelle ved presens konjunktiv. Med hevet pekefinger der en gullakkert spiss i enden ga ordene hennes ettertrykk. Presens konjunktiv er når hjertet snakker. Merk deg det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likørforskerne visste å sette pris på kamuflasjen - de kjente tross alt slektningene sine, som oppfattet lesing som en eksentrisk hobby blant folk som holdt seg for gode til å se på TV, og erotikk som unaturlig for kvinner over seksti år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser bøker tyve på en gang. Overalt, på toalettet, på kjøkkenet, på bistroen, på metroen. Jeg legger puslespill så store som stuegulv, ødelegger dem når de er ferdige og begynner forfra igjen. Jeg gir herreløse katter mat. Jeg sorterer matvare etter alfabetet. Ofte tar jeg tabletter for å få sove.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Moren sluttet å vri de røde hendene og så forbauset opp. Hvorfor er det ingen som har fortalt meg det før? spurte hun med en liten latter. Vet de hva? sa Perdu. Finn en bok som de gir til datteren Deres i fødselsdagsgave. Apoteket har tilbud i dag. Kjøp et leksikon og få en roman i tillegg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker beskytter Dem mot dumhet. Mot falske forhåpninger. Mot de gale mennene. De utruster Dem med kjærlighet, med styrke, med kunnskap. Det er livet fra innsiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Aud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn S