Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Men kjærlighet? Hvem kan si hva som er et virvar av dunkle behov og ønsker , og hva som er ekte kjærlighet?Fins det? Kan det ikke være slik at hvis man kan si: "Jeg elsker deg", til en annen person og vite at man mener det , da er det kjærlighet uansett motiv?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fra slutten av trettitallet til begynnelsen av femtitallet var det Gustav Jansson som tjenestegjorde der ute. Han kom opprinnelig fra Domarö,, men han var en smule folkesky, så da han ble tilbudt stillingen som fyrvokter, tok han den som en mulighet til endelig å få være i fred. Så gikk han der i tretten år , uten annet selskap enn fire høner. Krigsårene ble en belastning for ham. Én ting var støyen fra øvelsesskyting og drivminer som ble detonert av marinen, men det verste var at det kom besøk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og hvis det nå gikk så galt, om de spinkle båtene som hadde begitt seg ut for å trekke garn ble overrumplet av en stiv kuling, hvilke muligheter hadde da mannskapet til å varsle sin nød? Ingen. På sitt beste kunne Gud høre deres rop, men redningstjenesten hans var lunefull.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De korte øyeblikkene når man ikke behøver å være et voksent ansvarsbevisst menneske. De må tas vare på.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Simon nikket sakte mens han peilet dybden i sin sjel, lot loddet synke gjennom det mørke, uuttalte, det han visste uten å kunne beskrive det og fant at han traff bunnen tidligere enn han hadde ventet. Innsikten var der, men han hadde ikke hatt de rette instrumentene til å finne den. Han tilhørte havet. Også han tilhørte havet. Kanskje hadde han gjort det lenge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dersom vi ferdes i en liten båt så langt ut at vi ikke kan se land i noen retning kan vi få øye på havet. Det er ingen behagelig opplevelse. Havet er en blind og døv gud som omslutter oss og har all tenkelig makt over oss uten å vite at vi eksisterer. Vi betyr mindre enn sandkornet på elefantens rygg og hvis havet får lyst på oss kommer det til å ta oss. Slik er det. Havet kjenner ingen grenser eller hensyn. Det har gitt oss alt og kan ta alt ifra oss. Vi retter vår bønn til andre guder: Beskytt oss mot havet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Han fortsatte ned brygga og han så havet. Ødelagt. Det var en ordløs erkjennelse, ikke en formulert tanke: at havet var ødelagt. At det hadde gått i stykker. Han gikk over brygga og han gikk over vann. Ødelagt vann.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

mgeHanne Kvernmo RyeHilde H HelsethJarmo LarsenSissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer Smedaas