Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 14 sitater

Det er hans første forelskelse. Han vil sannsynligvis bli skuffet, såret og forlatt, eller kanskje det er han som skal skuffe, såre og forlate, men ennå skinner forelskelsen, skjør og uprøvd, tung og lett på samme tid, en vind og et sug.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Stod man på månen denne kvelden, helst i le, og iakttok den blå, langsomme kloden, ville man se Holmenkollbanen sno seg ned langs åsen som et tusenbein med frontlykter. Mange har skildret dette synet. Det er ikke bare et syn for guder, men for mennesker. Menneskene må se seg selv. De må reise lengst mulig vekk og iaktta.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er elske og forelskelse det samme? Vi bruker det samme språket når vi juger som når vi snakker sant, vi bare bytter om på ordene. Det er de samme notene som alltid når vi spiller falskt, de kommer bare i en annen rekkefølge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt dette snakket om sjel. Det plager ham. Er sjelen der før mennesket? Venter sjelen, som hverken har form eller tyngde, på å bli kledd i kjøtt og blod? Eller er legemet der først, som en beholder for sjelen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å ha god tid er nesten verre enn å ha dårlig. Det hadde vært bedre om det var i morgen. Aller helst skulle det vært i går, for da var det allerede overstått, men da hadde det også vært for sent å rette opp noe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jesper prøver å se for seg denne rekken av begivenheter, der den ene fører til den andre, men er ikke i stand til å finne begynnelsen, det som startet det hele, og han må enda en gang innse at det ikke finnes begynnelser, bare fortsettelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kommunismen er en idè. De flykter ikke fra en idè, men fra denne ideens konsekvenser. Og det er undertrykkelsen. De flykter fra frihetens fravær. Kommunistene tar seg friheter, og det er det stikk motsatte av frihet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det var bedre under krigen. Da var det ingenting å få, men man fikk det i det minste øyeblikkelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jesper skylder Trude et besøk og kanskje hun skylder Jesper et besøk også. Derfor er det en stund siden de har sett hverandre. De vet ikke engang hva som har kommet mellom dem. Vi er sjelden i balanse. Vi har alltid noe utestående. Vi venter helst til andre gjør opp for seg og tror vi på den måten kan slippe unna.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Klokken er allerede to. Er det ikke lenger siden den var halv to? Jesper fortviler. Han har dårlig tid. Han er snart femten år og har dårlig tid. Det burde ikke være slik. Man burde ha god tid når man snart er femten i august. Man skal ha livet foran seg. Man skal ha resten av dagen og i morgen. Man skal i det minste ha neste øyeblikk foran seg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

MaikenHåvard SætreTrygve JakobsenIngrid Urdal StøleIngvild SFru GranalpakkaBentIdaHeidiIda CharlotteCtinaJulie StensethkriraHeidi BLailaingar hAnniken RøilStian DalbergMarte OnarheimReadninggirl20Morten BolstadTor Arne DahlBjørg Marit TinholtAndreas BokleserEngelinBjarne AashaugGitte FurusethLinn HaugThomas KlakeggAtmanSverreIngunn SHarald KTonje-Elisabeth StørkersenHilde H  HelsethEli HagelundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEli SeimTanteMamie