Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 9 av 9 sitater

Etter mitt syn er Saudi-Arabia et land besatt av sex og spørsmålet om hvordan det mest effektivt kan unngås.
- ENSAF HAIDAR

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen tiår i Amnesty International har tvunget meg til å reflektere over hva menneskelighet egentlig er. En del av det menneskelige register er grusomhet. Med makt følger frykten for tap av kontroll. Umenneskelighet vokser ut av den angsten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når kostnaden blir for høy for det saudiske kongehuset, er de lydhøre. Utfordringen i slike tilfeller ligger på den andre siden av bordet. De færreste land vil sette viktige økonomiske eller sikkerhetsmessige interesser på spill uten å kunne innkassere en eller annen gevinst på hjemmebane, for eksempel popularitet og støtte i velgermassen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når ytringsfriheten og forsamlingsfriheten ikke eksisterer i det offentlige rom, kan man invitere offentligheten inn i sitt private rom istedet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Inne i rettslokalet løfter Abdullah al - Hamid blikket og ser direkte på dommeren når han fortsetter: "Du er både aktor og dommer. Du sier at fredelig politisk protest bare er lovlig med tillatelse fra herskeren. Hvordan kan du si at du er en uavhengig dommer hvis du godtar en autoritet over den dømmende makten?"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Statens pensjonsfond utland, det norske oljefondet, har kjøpt seg inn i det største telekommunikasjonsselskapet på det saudiske markedet. Dette selskapet er kontrollert av den saudiske staten og delta i overvåkningsvirksomheten. Norge har derfor gjennom Oljefondet blitt medansvarlig for overvåking av kritiske stemmer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Jeg måtte si fra. Det er verdt det. Jeg gjør dette for de fire barna mine, og går i fengsel med et smil, fordi jeg allerede er låst inne. Dette landet er et stort fengsel".

Khalid al Juhni.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vergesystemet i Saudi- Arabia bidrar til å skape en ekstrem ubalanse i maktforholdet mellom kvinner og menn, en ubalanse som også fremmer vold. "Det saudiske vergesystemet truer ikke bare sikkerheten til den kvinnelige delen av befolkningen, men også landets egen plan for økonomisk omlegging, siden det låser fast det økonomiske potensialet til halvparten av befolkningen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kan vi gi lyd til stemmer som er brakt til taushet ? Kan vi formidle budskapet til mennesker som blir forfulgt hvis de snakker ?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

EvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine Aske