Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Berserkene omtales som fryktelige fiender å møte. De var ofte så beruset av krigslyst at de bet i skjoldene sine, angrep steinblokker og trær, og til og med drepte hverandre, mens de ventet på at kampene skulle begynne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nederst på rangstigen stod trellene. Slaveholdet i Norden er svært gammelt, og det var i vikingtiden en velutviklet institusjon med stor samfunnsmessig betydning. Slavene var et supplement til arbeidsstyrken og kunne bidra til å frigjøre deler av befolkningen til andre sysler, slik som krigføring og handel. Det var ikke uten grunn at slavehandel var en av de viktigste og mest lukrative geskjeftene for mange vikinger. Et sted mellom 20 og 30 prosent av befolkningen i Norden i vikingtiden var slaver, litt avhengig av tid og sted. Dette var en betydelig andel, og samfunnet utviklet et system med svært strenge straffer for opprør, for å holde dem i sjakk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate Kristin