Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 23 sitater

Situasjonen er verre enn den var de siste tiårene av sovjettiden. Lukasjenko har all makt, det finnes ingen sikkerhetsventiler. Sovjetunionen har gjenoppstått i Hviterussland som en latinamerikansk bananrepublikk, men med gassrør i stedet for bananer.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Med unntak av noen småfeider i middelalderen har det aldri vært krig mellom nordmenn og russere. Norge har heller aldri vært okkupert av Russland. Dette gjør Norge til det landet som uten sammenligning har hatt det fredeligste forholdet til Russland av alle de fjorten nabolandene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Grenser er ikke hugget i stein; de nye grensestolpene i glassfiber er lette å flytte på. Verdens største land har lav selvtillit; økonomien er nedadgående og befolkningen minker. Behovet for selvhevdelse er desto større.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her ble det forsket på vaksiner mot polio og andre alvorlige sykdommer, men også mer kontroversielle forsøk. Angivelig skal Stalin ha drømt om å utvikle en helt ny rase, en sterk og arbeidsvillig hybrid av aper og mennesker som skulle hjelpe Sovjetunionen med å slå Vesten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Byen er så vidt i ferd med å våkne til liv," sa Marat.
"Klokken er over elleve," innvendte jeg.
"Bajkonur våkner sent til liv," sa Marat. "Da du kom, var det ingen i gatene, la du merke til det? Alle sov. Alt var stengt."
Jeg kikket ut av vinduet. Det var fremdeles ingen mennesker i gatene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har ikke internett her, så jeg får ikke lest e-post før til våren, men jeg gleder meg allerede til å høre fra deg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Slik er det blitt: Har man penger nok, kan man dra på cruise til Nordpolen, spise kaviar, drikke champagne og ta selfie i isødet, før man stiger om bord på isbryteren igjen og bevilger seg en drink i baren for å feire bragden.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg satte meg i den fuktige sanden og lot sandkornene gli mellom fingrene mine. Den ene, lille håndfullen rommet titusener av sandkorn, hvert av dem en verden i seg selv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter å ha gått langt og lenger enn langt, skimtet vi Oscar IIs kapell i det fjerne. Det lille kapellet ble reist i 1869 for at de russiske fiskerne skulle vite hvor grensen gikk, som et fredelig alternativ til å sette inn et krigsskip i grensefarvannet, ...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

«Vi stenger snart,» opplyste kvinnen som voktet inngangen til tårnet.
« Men klokken er bare ti over seks,» innvendte jeg.
« Ja, vi stenger halv sju.»
«Men det står her at dere stenger klokken sju,» sa jeg og pekte på skiltet med åpningstidene.
«Ja, men for å rekke å være stengt til klokken sju, må vi stenge halv sju,» sa kvinnen. «Du bør skynde deg,» la hun til. «Det er mange trapper.»

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAva