Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Uten å møte andre mennesker, kan du ikke oppnå selvbevissthet om din egen frihet. Du er altså avhengig av andre, som du ikke har kontroll eller makt over, for å bli bevisst din egen frihet. Mennesker kan finne seg selv i en annens blikk, på måter som er umulige når vi er alene. Via andre kan individet frigjøres fra sin partikulære, isolerte subjektivitet, fra sine egne umiddelbare innfall og begjær, som ofte blir mer tvungne enn frie. Anerkjennelse innebærer å glemme seg selv i møte med en annen, for derigjennom å finne seg selv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fichtes undersøkelse av frihet begynner med et menneske som forsøker å handle. Det er avgjørende at han begynner med handling, at noe gjøres, for ifølge Fichte kan vi ikke tenke på mennesker med frihet som om de var ting; frihet er ikke en stillestående egenskap som individer besitter, det er heller ikke en evne til å forårsake handlinger, frihet er snarere noe som utøves i handlinger. Frihet finnes bare i handling og i praksis.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Nora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken Røil