Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 13 sitater

Å behandle alle menn som potensielle overgripere er ikke bare en ufin hersketeknikk, det er også i strid med likestillingsloven.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er ikke bare kvinner som får merke hersketeknikker i lokalpolitikken. Menn blir også utsatt for dem, både fra kvinner og menn. Men oftere enn menn får kvinner den klassiske dobbeltstraffen: Er du en tydelig leder, blir du kalt bitch og autoritær, der en mann gjerne ville blitt omtalt som autoritær og sterk. Er du som kvinne jovial, får du stempel som svak og lite handlekraftig, mens en mannlig kollega kunne blitt beskrevet som folkekjær og uhøytidelig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Når vi ikke setter oss inn i barns måte å oppfatte verden på, kan vi utsette dem for hersketeknikker fordi vi opererer på et nivå de ikke skjønner. For eksempel gjennom ironi og sarkasme, som de ikke får grep om før de er godt oppi klassetrinnene.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hersketeknikker avler hersketeknikker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis noen viser til at de har holdt på med det samme i tretti år, betyr ikke det at de har gjort det riktige i tretti år. De kan ha begått dumheter og feilvurderinger i tretti år.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ord kan forføre eller fornedre. Forlede og forvirre. Språk er makt.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Forsøk å beholde roen hvis du blir tillagt følelser du ikke vedkjenner deg. Spør hvordan den andre tror han kan lese dine følelser bedre enn du selv. Du kan eventuelt vise til det store alternative markedet der ute; Det er da merkelig at den andre ikke har tjent seg rik ettersom han åpenbart har evnen til å lese andres tanker?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er lov å tenke seg om i tre sekunder før du begynner samtalen med et menneske du nettopp har møtt. Kanskje du kan vente litt med å konfrontere dem med dine egne fordommer ?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Følelser er vanskelige å argumentere mot.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du kommer sikkert til å tenke. "Er dette en hersketeknikk ?". Det er helt avhengig av hvem som er involvert, omstendighetene, forhistorien, tolkningen og maktforholdet. Noen ganger er de ment å såre, andre ganger ikke. Noen virker, andre bommer fullstendig. Det den ene opplever som hersketeknikk, vil den andre ikke legge merke til engang. Mekanismene er verdt å merke seg like fullt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R