Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 14 sitater

Når noen må løpe 100 meter med sandsekker på bena, er ikke løpet rettferdig bare fordi alle starter samtidig

Godt sagt! (2) Varsle Svar

95 prosent av samfunnsøkonomi er sunn fornuft gjort komplisert.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

...levestandarden til det store flertallet av folk i rike land er helt avhengig av usedvanlig streng kontroll av arbeidsmarkedene deres - innvandringskontroll.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvor mye en person tjener, gjenspeiler ikke fullt og helt hva hun er verdt. De fleste, i både fattige og rike land, tjener det de gjør bare fordi vi har innvandringskontroll.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den egentlige årsaken til Afrikas stagnasjon de siste tre tiårene er den markedsliberale politikken man har påtvunget kontinentet i denne perioden. Det er vanskelig å gjøre noe med historie og geografi, men politikk - det kan man endre. Afrika er ikke dømt til å være underutviklet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Folk i u-land er altså mye mer initiativrike enn folk i i-land.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...vi [prøver] å være rasjonelle, men vår evne til å være det er svært begrenset. Verden er for innviklet til at vi kan forstå den fullt og helt med vår begrensede intelligens...Det betyr at hovedproblemet vårt når det gjelder å ta gode beslutninger som regel ikke er mangel på informasjon, men vår begrensede evne til å bearbeide informasjonen - et poeng som fint illustreres av at internettalderen ikke synes å ha bedret kvaliteten på våre beslutninger, når vi ser på det uføret vi har havnet i i dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er slående lite empiri som viser at mer utdanning fører til større nasjonal velstand.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Man trenger ikke være marxist for å se at reguleringer som begrenser friheten til de enkelte bedrifter samtidig kan fremme interessene til næringslivet, for ikke å si nasjonen, som helhet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi trenger ikke gode økonomier for å drive god økonomisk politikk. De mest fremgangsrike økonomiske byråkratene har som regel ikke vært økonomer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa