Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 18 sitater

Terapirommet er et sted hvor to mennesker kan møtes og bruke sin ulike ekspertrise til beste for pasienten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Terapirommet er ikke en misjonsmark hvor man skal fremme egne synspunkter, meninger og holdninger. Pasienten har full frihet til å finne sin egen vei.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Folk må få beholde sin verdighet og sine ansvar for egne valg. Velger man å røyke, så er det faktisk ikke forbudt, men da må man tåle det, og ikke komme å klage over bekymring for lungekreft. Skyld og skam kan man altså komme løs fra. Gjelder det samme for dypereliggende holdninger og følelser som selvbilde, selvfølelse og selvtillit ?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De største feilene vi gjør, er ikke alltid det vi gjør galt, men det vi ikke gjør rett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er viktig å få pasienten til å forstå at det ikke er tankene i seg selv som er problemet. Det er måten man grubler og bekymrer seg over dem på, som medfører at man i praksis blir invalidisert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Terapirommet er ikke et velværesenter hvor man blir massert med velluktende oljer, eller får tarmskylling til dempet, søt musikk. Selv om et av de mest kjente behandlingsstedene i landet heter Modum Bad, så må det ikke misforstås dit hen at det dreier seg om et spa.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ingen er perfekt. Den som tror det, viser i samme øyeblikk som tanken kommer, at han eller hun i alle fall ikke har en perfekt selvinnsikt.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er som regel uheldig om man gjør sitt eget følelsesliv avhengig av en bestemt type respons fra andre mennesker.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi er opplært til å være forståelsesfulle og empatiske. Kanskje kan konfrontering av og til være av det gode, eller til og med nødvendig for at pasienten skal se sitt eget liv og ta nye valg ?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Problemet med å lytte til kroppens signaler, er at man hører så utrolig mye. Og det meste er uten noen som helst betydning.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MTor Arne DahlHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore Halsa