Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 12 sitater

En tyrann blir ingen tyrann om ikke hans tanker favner de mektige og finner støtte

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor var de dristige tankene, de som sprengte seg ut fra dette pansrede hvelvet, de som kunne vise at umulige kunne bli mulig? At steiner i sitt innerste vesen var turnakrobater?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Produktet av verdens tanker er den konkrete virkeligheten. Og den er ikke særlig behagelig sett fra en filantrops synsvinkel. Det er lidelser og nød, fattigdom og elendighet. Folk ber og kneler for sine avguder, det være seg en carabin-cruser eller Den Hellige ånd. Og alltid står de noen bakenfor å ler.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sorte hull, tenkte Violon og stirret opp mot det tette løvverket, sorte hull var min tids mest fantastiske oppdagelse. Himmellegemer som spiser materie, som spiser lys, som brytes ned mot intet, men hvor samtidig alt er alt. Paradokset som skremmer vitenskapsmennene fra vettet, som gjør vårt hittil så velordnede Univers til et mareritt. Ingen kan se inn i et sort hull, ingen fra utsiden kan noensinne bli i stand til å beskrive det innerste punktets nakne eiendommelighet. Et sort hull er et lukket system; materiens død eller materialismens Nirvana og rundt dette systemet krummer Hendelseshorisonten seg som et beskyttende skjold. Faller du gjennom Hendelseshorisonten, kan du aldri vende tilbake til ditt eget Univers. Det er den fullkomne død.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det ikke det jeg alltid har sagt, svensker overalt. Aldri i fred for svensker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvert øyeblikk, tenkte han og gned vanndråpene av føttene, har sin egen grenser som må sprenges. Hvert øyeblikk er en galakse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt brytes ubønnhørlig ned mot et nullpunkt, alt jevner seg ut, kjølnes, bevegelse og tid opphører å eksistere. Den totale kalde tilstand.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En eller annen gang i livet stikker enhjørningens horn deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan noe overhodet sies å eksistere før det blir tenkt på?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Violon Soleng, hva skaker dit sinn,du vet visst hverken ut eller inn?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHarald KHeidiMads Leonard HolvikElin FjellheimEirin EftevandTine SundalChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupsiljehusmorHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H HoelTonje SivertsenLillevi