Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 16 sitater

Jeg kom til å tenke på den lille kåte hannedderkoppen som litt for sent hadde skjønt at visittiden var over.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønnhet trumfer alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så der har du meg, en person som uten dårlig samvittighet bedrar de hun må bedra for å følge penga og makta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er meg og du er deg ? Hva tror du om det ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har fylt et tomrom jeg ikke engang visste var der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen kvinner veit ikke sitt eget beste , de bare øser ut kjærlighet uten å kreve noe i gjengjeld . Ja det er som om mangelen på gjengjeld bare fyrer dem enda mer opp .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjente at det gikk nedover, jeg sklei bakover, hue stanga mot kisteveggen. Faen, jeg trodde de alltid bar liket med beina først.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg følte meg som en fyr som sitter ved et pokerbord med fire tungt bevæpna, naturlig mistenksomme og dårlige tapere. Og jeg har akkurat fått fire ess rett på hånda.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun hadde vært på biblioteket og lånt en bok til meg. De elendige. Victor Hugo. Forkortet utgave, sto det på omslaget, under tegninga av Cosette som liten, originaltegninga av Émile Bayard.

Jeg leste og drømte. Drømte og leste. La til og trakk fra. Visste ikke lenger sikkert hva forfatteren hadde dikta, og hva jeg hadde dikta selv.

Jeg trodde på historien. Jeg trodde bare ikke at Victor Hugo fortalte den sant.
Jeg trodde ikke på at Jean Valjean hadde stjålet brød, at det var derfor han sona. Jeg mistenkte at Victor Hugo ikke hadde tatt sjansen på at leserne ville fortsette å heie på helten om han fortalte sannheten. Som var at Jean Valjean hadde drept noen. At han var en morder. Jean Valjean var en bra mann, så den han hadde drept hadde sikkert fortjent det. Ja, sånn var det. Jean Valjean hadde drept noen som hadde gjort feil og måtte betale for det. Dette med brødstjelinga bare irriterte meg. Så jeg skreiv om historien. Jeg gjorde den bedre.

Altså: Jean Valjean var en livsfarlig drapsmann som var etterlyst i hele Frankrike. Og han var forelska i Fantine, den stakkars hora. Så forelska at han var villig til å gjøre hva som helst for henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og gitt en som meg ikke tror det, skal da heller ikke tro at han ikke kommer til å¨gjøre desperate ting for å endre den leia historien er inne i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate Kristin