Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 16 sitater

Folk som flyttet til landsbyene, ville kjøpe landsbyallmenningen utenfor husene deres, som var offentlig område, og ble sinte når de ble fortalt at det ikke gikk an. Hvis man drev kveg eller sauer gjennom landsbyen (noe vi har gjort i århundrer), risikerte man å bli trakassert, for dyrene spiste blomster eller tråkket spor i de mer og mer velpleide gressplenene. Noen ferske naboer ringte politiet fordi de hørte menn med hunder som gikk og ropte oppi fjellsidene. Vi var bare ute på sauesanking. To verdener som ikke forstår hverandre, på kollisjonskurs. Det føltes som om vi hadde gått glipp av et eller annet møte, og at de andre i vårt fravær hadde forandret på reglene sånn at det vi drev med, ikke lenger betydde noe.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når vi sier at dette er vårt landskap, vårt område, mener vi det som en fysisk og intellektuell kjensgjerning. Det er ingenting selvvalgt ved det. Dette landskapet er vårt hjem, og vi drar sjelden langt fra det, for vi holder sjelden ut lenge noe annet sted, før vi vender tilbake. Det kan kanskje oppfattes som mangel på fantasi eller eventyrlyst, men det får så være. Jeg elsker dette stedet; for meg er det begynnelsen og slutten på alt, og alle andre steder føles som ingensteds.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg elsker dette stedet; for meg er det begynnelsen og slutten på alt, og alle andre steder føles som ingensteds.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Historietimene på skolen var ikke helt som jeg hadde håpet på. Vi hadde aldri noe om vår historie eller historien til området vårt. Jeg tror kanskje lærerne var overrasket bare ved tanken på at folk som oss kunne ha en historie av interesse. I stedet lærte vi historien om indianerne i Amerika.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De dagene da vi fører flokken tilbake opp på fjellbeitet, er de beste øyeblikkene i livet for meg. Ingenting er som den følelsen av frihet og plass du får når du jobber med flokken og hundene oppe i fjellene. Der slipper jeg unna alt det meningsløse som prøver å fortære meg der nede.. Livet får en mening, en jordnær, sanselig mening.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Fjøset er som en kombinert barselavdeling og et akuttmottak.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å se til en saueflokk eller fore kveget føles som det mest naturlige å gjøre på bursdagen til en som ble født i en stall blant gjetere i et fjernt land.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dyr kan dø om du ikke gidder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sauebønder er ikke dumme i hodet. Vi er bare på et annet spor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klokskap står høyt i kurs blant bønder. Man lever i en offentlighet der alle beslutninger blir målt og vurdert av folk omkring deg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Tone HTone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline