Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Med kyndig og uavbrutt bruk av propaganda kan man innbille folk at selve himmelen er helvete eller at et ytterst kummerlig liv er det rene paradis.
Adolf Hitler

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Men IS står ikke for kreasjon. Det står for destruksjon. Kvinner blir verken verdsatt eller har noen verdi, annet enn å tjene en mann. Det kommer tydelig frem gjennom de mange skildringer fra kvinner som har klart å flykte fra IS. Betydningen av befolkningsvekst og rollen som mor, overvurderes av vestlige eksperter. IS kontrollerer allerede en befolkning på åtte millioner mennesker. Det er ikke ved å føde flere barn at de blir mektige, for det er ikke mangel på innbyggere i Midtøsten. Kvinners rolle i IS er kun som et objekt. Nettopp derfor er det så bekymringsfullt at de stadig lykkes i å få vestlige til å reise til Syria, og særlig at de har blitt så perverst tiltrekkende også for unge kvinner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Terroristene argumenterer på følgende vis for å legitimere praksisen: Jihad er det viktigste i islam for å spre religionen, som i likhet med kristendommen og jødedommen er en misjonsreligion. For å spre budskapet om islam må alt som egentlig er forbudt i islam kunne gjøres lovlig, slik at man oppnår det overordnede målet. Det vil si at selvmord kan være lov, og at kvinner kan kjøpes og selges. Alt som er haram blir halal, så lenge det gjøres med jihad som formål.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kvinner har alltid vært de største ofrene i krig.
Kvinner mister sine ektemenn, sine fedre, sine
sønner på slagmarken.

Hillary Clinton, november 1998

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er spesielt Koranens vers 4:38 som blir brukt som eksempel på kvinnediskriminering:

Menn er kvinners formyndere på grunn av det som Gud har utstyrt dere med fremfor andre, og på grunn av de utgifter de bærer. Derfor skal rettskafne kvinner være lydige og bevare det som er hemmelig, fordi Gud ønsker det bevart. Dem, fra hvem dere frykter oppsetsighet, skal dere formane, gå ikke til sengs med dem, og gi dem stryk. Hvis de så er lydige, så forfølg ikke saken. Gud er opphøyet, stor.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

ISIL sprang direkte ut av al-Qaida i Irak som en følge av vår invasjon. Dette er et eksempel på en utilsiktet konsekvens. Og det er grunnen til at vi som regel bør sikte før vi skyter.
President Barack Obama, mars 2015

Godt sagt! (5) Varsle Svar

På overflaten handler sunni- og shia-konflikten om en kamp om islam. På et dypere plan handler den ikke bare om religion, men også om makt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila