Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 6 av 6 sitater

Hundrevis av vaner påvirker tilværelsen vår - de styrer hvordan vi kler på oss om morgenen, hvordan vi snakker med barna våre og sovner om kvelden. De påvirker hva vi spiser til lunsj, hvordan vi gjør forretninger, og om vi trimmer eller tar oss en øl etter jobben. Hver vane har sitt eget signal og gir en unik belønning. En del av dem er enkle, mens andre en innviklede, bygger på følelsesmessige utløsningsmekanismer og premierer oss på et subtilt nevrokjemisk nivå. Men hver vane er formbar, uansett hvor innviklet den er. Den mest innbitte alkoholiker kan bli edru. De mest dysfunksjonelle firmaer kan forandre seg. En som hoppet av videregående kan bli en dyktig sjef.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En lang rekke ugjerningsmenn har påstått at de er uskyldige på grunn av "automatisme" (den psykologiske betegnelsen for å gå i søvne) og annen ubevisst atferd. I løpet av de siste ti årene har vi fått mye mer kunnskap om vanene og den frie viljen, og slike "forsvarstaler" er dermed blitt mer overbevisende. Samfunnet, i form av domstoler og juryer, har sagt seg enig i at visse vaner er så sterke at de kan ta overhånd over vår evne til å fatte beslutninger, og at vi derfor ikke kan stilles til ansvar for det vi gjør.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For at en ide skal spre seg utenfor en viss gruppe, må den bli selvgående. Og den sikreste måten å oppnå dette på, er å gi mennesker nye vaner som hjelper dem med selv å skjønne hvilken vei de skal velge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når man ber folk om å gjøre noe som krever selvkontroll, er det mye mindre anstrengende for dem - hvis de føler at de har et valg, eller at det er noe de gjør for å hjelpe noen. Hvis de føler at de ikke selv kan styre over det; hvis de bare følger ordre, blir viljestyrken mye raskere svekket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det finnes en enorm kraft i grupper og delte erfaringer. Folk er kanskje skeptiske til sin egen evne til å forandre seg når de er alene, men gruppen overbeviser dem om at de kan gi slipp på all tvil. Fellesskap fører til tro.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vaner er mektige, men skjøre. De kan oppstå uten at vi er klar over det, eller de kan formes med overlegg. De dukker ofte op uten vår tillatelse, men vi kan omskape dem ved å trikse med de ulike bestanddelene. De former livene våre i mye større grad enn vi er klar over - de er faktisk så sterke ar de sørger for at hjernen vår klamrer seg fast til dem og utelukker alt annet, deriblant også vår sunne fornuft.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

ErlendBertyTone SandvikVibekeJenny Dahl BakkenAtmanSigrid NygaardINA TORNESTovePirelliKristin SpalderTine SundalHeidi Nicoline ErtnæsØystein LElin SkjerengAnniken LBjørn SturødErlend Rødal VikhagenMarit HåverstadRufsetufsaellinoronilleLibraritas vBeathe SolbergGodemineJulie StensethAnita NessmoiraIdaLilleviKaroline in Wonderandrea skogtrø egganTone HHarald KBerit RMarit AamdalGroKristine DalaneTom-Erik FallaDaffy EnglundHege L