Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 13 sitater

I møte med bien var det vanskelig å tro at det fantes noe der ute som var mer perfekt, ikke engang Gud.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fra år 2000 og fremover gikk det fortere og fortere. Tørre, varme somre uten blomster og nektar drepte biene. Harde vintre drepte biene. Og regn. Biene holdt seg inne i regnet, som mennesker. Våte somre betydde langsom død.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...hver enkelt bie arbeidet for folket, for alle, for organismen de sammen utgjorde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«Det føltes som om Gud hadde erta meg. Hengt en stige ned fra himmelen og latt meg klatre opp for en ta en titt, latt meg se engler på enger av sukkerspinn, før han brått dytta meg av en sky før han lot meg falle mot jorden igjen. Jorda på en regnværsdag. Grå. Sørpete. Fattig.»

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hver for seg var de ingenting, men sammen var de maurtuen, som om den var ett, levende vesen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

For første gang på mange år lot jeg meg omfavne av bøker, av ord. Jeg kunne vært her et helt liv.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Lukten fra leiligheten spredde seg ut i oppgangen, traff meg. Det var ingenting spesielt ved den, men alle hjem har sin egen lukt. Lukten av menneskene som bor der. Maten de har spist, klærne de har vasket, skoene de har brukt, svetten de har utskilt, ånden de har utpustet i sene nattetimer - den ramme lukten fra sovende menneskers munner - sengetøy som kanskje burde vært byttet, en stekepanne som skulle vært rengjort, men er blitt stående til neste dag, så matrestene er størknet og har starte en tidlig forråtnelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Alle de store orda jeg hadde linet opp som nystøpte tinnsoldater, var blitt til bly i hjernen."

Godt sagt! (8) Varsle Svar

uten biene var blomstene bare blomster, ikke blåbær, ikke levebrød.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Dette behovet for å prate så mange sammen samtidig, hvor kom det fra? De andre hadde startet allerede som små jenter. Time etter time med gruppesamtaler hvor tema alltid var et minste felles multiplum og man aldri virkelig gikk i dybden på noe. Kanskje med unntak av når den man pratet om, ikke var til stede. Selv foretrakk jeg samtaler med en og en. Eller like gjerne mitt eget selskap.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne Cathrine AasMarteVigdis VoldLibraritas vBenedicte Sønsteby AndreassenBoktimmyTrygve JakobsenCecilieTorill Elisabeth RevheimellinoronilleedgeofawordDolly DuckPilarisKjerstiNeda AlaeiGrete AastorpSisselEmilieskEster SKarin  JensenLesevimsaKay NilsenGitte FurusethOle Jacob OddenesAnniken LMartinenHilde H  HelsethMarit HåverstadBjørg L.Ingrid Urdal StøleJan Erik  OlsenTerje SteiroIngunn SPia Lise SelnesHeleneSverreAnneTLeseaaseBjørg Marit TinholtJ.G. RobertsJulie Stenseth