Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 33 sitater

Biologien er villig til å tolerere et bredt spekter av muligheter. Det er kulturen som tvinger folk til å realisere noen muligheter og forbyr andre

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi begynner med fortellingen om historiens største erobrer, en erobrer som var ekstremt tolerant og tilpasningsdyktig, og som derfor klarte å gjøre folk til entusiastiske disipler. Den erobreren er penger. Folk som ikke tror på samme gud eller adlyder samme konge, er mer enn villige til å bruke de samme pengene. Osama bin Laden hatet amerikansk kultur, amerikansk religion og amerikansk politikk, men han var veldig glad i amerikanske dollar. Hvordan kunne pengene lykkes der guder og konger sviktet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjimpanser, gorillaer og orangutanger er eksempler på noen av våre nærmeste nålevende slektninger. Det er sjimpansene som står oss nærmest. For bare 6 millioner år siden fikk en hunnape to døtre. Den ene ble opphavet til alle sjimpansene. Den andre ble formoderen vår.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er evnen til å snakke om fiksjon som er det mest unike trekket ved sapiens-språket.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mener du at imperiene var onde monstre som spredde død, undertrykkelse og urettferdighet over hele verden? Det er ikke vanskelig å fylle et helt oppslagsverk med forbrytelsene deres. Hevder du at de faktisk bedret levekårene til undersåttene sine med nye medisiner, bedre økonomiske forhold og større trygghet? Da kan du fylle et annet oppslagsverk med alt de oppnådde. Takket være det nære samarbeidet med vitenskapen hadde imperiene så stor makt og endret verden i så stor grad at de antakelig verken kan stemples som gode eller onde. De skapte verden slik vi kjenner den, inkludert ideologiene vi bruker for å dømme dem.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke tro på miljøaktivister som hevder at forfedrene våre levde i harmoni med naturen. Homo Sapiens hadde verdensrekorden blant alle organismer i å drive flest plante- og dyrearter til utryddlese. Vi har den tvilsomme ære av å være biologiens farligste art.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det har vært relativt fredelige perioder før også, for eksempel i Europa mellom 1871 og 1914, og de har alltid endt dårlig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Menneskerettighetserklæringen, offentlige helseordninger verden over, nasjonale forsikringsordninger og nasjonale statsforfatninger over hele verden er enige om at et menneskesamfunn skal gi alle sine medlemmer rettferdig medisinsk behandling og sørge for en generelt god helse i befolkningen. Det er var vel og bra så lenge medisinen hovedsaklig var oppatt av å hindre sykdommer og lege syke mennesker. Hva kan skje når medisinen blir mer opptatt av å øke menneskenes evner ? Kommer alle til å få rett til disse nye evnene, eller vil vi få en ny elite supermennesker ?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er uklart om bioteknologien virkelig vil kunne gjenopplive neandertalerne, men det ville høyst sannsynlig bety slutten for Homo sapiens. Det er ikke nødvendigvis selvmord å tukle med genene våre, men vi kan risikere å tukle så mye med Homo sapiens at vi ikke kommer til å være Homo sapiens lenger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mye av den materielle velstanden vi skryter av, har vi samlet på bekostning av laboratorieaper, melkekyr og samlebåndskyllinger. I løpet av de siste 200 årene har flere titalls milliarder dyr blitt underkastet et regime av industriell utnyttelse hvis brutalitet er større enn noen gang i planeten Jordens historie. Hvis vi aksepterer bare en tiendedel av det dyrerettighetsaktivister påstår, kan det moderne industrielle jordbruket være historiens største forbrytelse.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

KatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid Kjendlie