Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 13 sitater

I radioen var det nettopp en reprisesending fra Nürenberg. Jeg hørte alle bødlene stå der og erklære seg "nicht schuldig". Frank - Polens bøddel, Streicher, jødehetseren, Göring, Hess, alle var uskyldige som lam, hevdet de med sikker stemme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Farmor går for tiden rundt så glad og optimistisk og tror at bare det blir fred, så er alt fryd og gammen igjen. Hun tror visst at menneskeheten blir lykkelig bare det blir kaffe igjen og rasjoneringen blir avskaffet, både her og i utlandet, men de ubeskrivelig fortvilende sår som krigen har forårsaket, leges ikke med litt kaffe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det fortelles mange historier om danskekongen. Blant annet sies det at da tyskerne planla å innføre jødestjernen i Danmark, etter mønster fra Tyskland, sa danskekongen at han i så fall skulle være den første til å bære den. Det ble ingen jødestjernen i Danmark. Videre fortelles det at da tyskerne ville heise hakekorsflagget på Amalienborg, sa Christian at i så fall ville den umiddelbart blitt tatt ned av en dansk soldat. "Da blir den danske soldaten skutt", sa den tyske øverstkommanderende. "Den danske soldaten er jeg", sa kongen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er forståelig at ungdommene kaster seg inn i patriotisk virksomhet med liv og glød, men at det ikke bare er av det gode, er helt sikkert. De destruktive tilbøyelighetene som alle mennesker har, våkner nok til liv på urovekkende vis, og å gå tilbake til et normalt liv der man ikke kan sprenge fabrikker og knuse ruter, det blir kanskje ikke så lett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir mer og mer ødeleggelse i verden. Det hellige livet ringaktes. I denne lyse sommertid...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvordan kan det være mulig at mange menneskeheten skal måtte lide slike kvaler, og hvorfor blir det krig? Trengs det virkelig bare et par mennesker som Hitler og Mussolini for å drive en hel verden ut i undergang og kaos. Måtte, måtte, måtte det snart være over (...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Norge er det skrekkelig. Nå nylig ble 1000 norske jøder, deriblant også kvinner og barn, deportert til Polen og den sikre død. Det er djevelsk! Videre er en mengde unge kvinner blitt plukket ut for å tvangssendes til de tyske soldatbrakkene i nord, der de "først og fremst" skal sysselsettes med å lage mat til soldatene, men det er nok bare første og fremst, det! Her om dagen så jeg en av Hitlers søte små forordninger, som gikk ut på å ivareta den verdifulle norske germanske folkestammen gjennom å ta vare på barn som norske kvinner har fått med tyske soldater. Men en stakkars polsk arbeider som forelsket seg i en tysk pike og fikk barn med henne, måtte grave sin egen grav og ble skutt foran de polske kameratene sine, som måtte se på til skrekk og advarsel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For øyeblikket kjempes det i de russiske skoger, i den libyske ørkenen og på solrike Hawaii. Og så begynte det faktisk bare med at tyskerne ville ha Danzig. Det er ikke fritt for at man blir litt svimmel av å tenke på det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nasjonalsosialismen og bolsjevismen - det er omtrent som to skrekkøgler i kamp mot hverandre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nå er det faktisk helt på sin plass at det overalt er rom hvis eneste funksjon er å beskytte mennesker når andre mennesker begynner å slippe bomber i hode på dem. (...) Håpet er bare å en gang få høre sine barnebarn spørre: "Tilfluktsrom - hva var det for no`?"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

KatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete Rambøl