Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 8 av 8 sitater

Astrid elsket å klatre i trær. Hun klatret i trær hele livet, til og med da hun var gammel! Og da sa hun omtrent sånn: Det står vel ikke i Bibelen at gamle damer ikke kan klatre i trær!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gi barn kjærlighet, mer kjærlighet og enda mer kjærlighet. Kjærlighet er det viktigste av alt for et barn. Får barn kjærlighet, blir de også trygge, har Astrid sagt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg tror hele verden er i ferd med å bli så antiamerikansk at det snart kan sammenlignes med vår avsky for nazistene. (Første juledag 1972 uttrykker Astrid Lindgren sin avsky for Nixon)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For har vi først vent oss til å henge vår glede og trøst i bøkene, så kan vi ikke unnvære dem. Så forferdelig det ville være hvis menneskehetens udødelige bokskatt bare fantes på kasetter og i TV-apparater og i annen media! (Astrid Lindgren)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En familie er en eidedommelig konstellasjon, for hvert medlem som bryter ut eller forsvinner, blir familien som enhet helt annerledes. Sture+Astrid+Lars+Karin er noe helt annet enn Sture+AStrid+Karin. Måtte det bare ikke sekj at det noen gang bare blir Astrid+Karin. La det bare bli Sture og Astrid til slutt, med de to andre lykkelige på hvert sitt hold. En gang blir det kanskje Astrid+ ingen. Akkurat nå føler jeg det som om alt kan hende. Livet er en skjør ting, og lykken så vanskelig å beholde. Astrid Lindgren

Godt sagt! (2) Varsle Svar

-Er det ikke litt barnslig å tro at man skal komme inn i en slags permanent lykketilstad bare fordi man gifter seg? Hvorfor vil du at ekteskapet skal være en slags uforanderlig og evig sommerhage, når livet ellers ikke er det?)...) alt fullendt har så kort tid tilmålt! Astrid Lindgren

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Uttrykket "problembarn" ble flittig brukt i debatten. Sakte men sikkert gikk betydningen av ordet bort fra Niells opprinnelige tanke- et barn som blir født inn i et sosialt miljø fullt av problemer - og over til å bli en vulgær og forenklet beskrivelse av barn som er så vanskelige at de stadig lager problemer for voksne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gi barna kjærlighet, mer kjærlighet og enda mer kjærlighet, så kommer manerene av seg selv. Astrid Lindgren

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenDolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun Svensli