Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

Godheten som stråler fra visse middelklassemennesker smykket med utenrikspolitisk interesse og globale perspektiver tillater dem å fnyse av nisseluenordmannens tilbakeliggende hangups på Norge generelt og sin egen arbeidsplass spesielt. Samtidig synes de det er flott å se hvordan de innfødte dyrker sin lokale kultur i fattige land. Mens han hjemme i Norge synes det stinker fjøs og statssubsidiert egoisme av småbonden fra Østfolk, finner middelklasseturisten livsvisdom og kultur hos småbonden fra Nepal.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

BI-mannen Knudsen deler befolkningen i fire store grupper, med fire ulike kjøleskap. Følg med og se om ditt kjøleskap er representert:

"Advokaten": Mye kulturell og økonomisk kapital. Kjøleskapet er bygget inn i eik eller annet edelt treverk. Har dyre vaner, drikker fin vin, er opptatt av møbler og andre ting skal være representative. Maten skal være ekslusiv, indrefilet er en sikker vinner. Har det ryddig hjemme. Leser Aftenposten, ser på NRK. Hører på klassisk musikk."

"Mekleren": Mye økonomisk kapital, mindre kulturell kapital. Har kjøleskap i børstet stål, helst med innebygd ismaskin. Drikker gin & tonic. Hører på listepop. Leser VG og ser på TV 2. Kjører slalåm. Går på fancy utesteder. Har tv fra Bang & Olufsen, gjerne flatskjerm. Leser selvhjelpsbøker av typen "Hvordan bli mer effektiv på møter".

"Læreren": Mye kulturell kapital, mindre økonomisk kapital. Har kjøleskap med magneter og familiebilder. Drikker billig vin, og er opptatt av at innredningen hjemme skal være spesiell og vise hvem de er. Har det rotete. Spiser mye eksotisk mat. Hører på P2, er glad i jazz eller annen kvalitetsmusikk. Leser Dagbladet og nyere norsk skjønnlitteratur.

"Drosjesjåføren": Beskjeden kulturell og økonomisk kapital. Har utrangert kjøleskap med øljekk i en tråd. Drikker øl, røyker rullings, spiser hurtigmat. Når de går på restaurant, er de mest opptatt av å få mye mat på tallerken. Reiser på billige sydenturer. Leser Se & Hør, kiosklitteratur og Søndag Søndag. Ser på TV-Norge. Hører på P4 og dansebandmusikk. Er lite fysisk aktiv.

Hva er det denne BI-mannen påstår? (...) Han påstår med andre ord at valg av musikk, mat, trening og lesestoff og andre identitetsmarkører ikke er spesielt individuelle. De er tvert imot formet av hvilken gruppe individet tilhører.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

– Er det noe som helst sånne som jeg kan gjøre? Noe som kan få deg til ikke å stemme på Frp? – Nei, Magnus. Det er ikke det. Ikke sånn som det er nå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa