Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Om Kirgisistan: Kan man merke friheten? Er luften annerledes her? Nei, friheten kan man ikke merke, den bare er der, uten å gjøre stort av seg. Det er ikke friheten i seg selv man legger merke til , men fraværet av frykt . Folk senker ikke stemmen når de kritiserer myndighetene. De ser seg ikke vaktsomt rundt før de kommer med en slengbemerkning om regjeringen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De gamle kartene ble imidlertid hengende ut skoletiden. Med jevne mellomrom rullet læreren ned ett av dem og pekte på de nye landene, som ikke var markert med noen grenser. I år etter år forholdt vi oss til den fiktive grensen til denne enorme supermakten, som ikke fantes lenger, og de usynlige, men høyst virkelige grensene til de nye landene. Jeg husker jeg var fascinert både over størrelsen og over den geografiske nærheten. Sovjetunionen, et navn som alt klinger av fortid, på linje med «Jugoslavia» og «andre verdenskrig», hadde vært vår nærmeste nabo.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«Astronomi er opphavet til all vitenskap. Med den følger ikke bare kunnskap om verdensrommet og stjernenes bevegelse, men også kunnskap om tidens gang, som igjen leder til utvikling av kalendere, geografi og ikke minst matematikk.»

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Velferdssystemet som sovjetmyndighetene hadde bygget opp fra grunnen, råtnet på rot. For å kamuflere elendigheten fikk legene forbud mot å stille diagnoser som AIDS eller tuberkulose . Lærerne på sin side fikk ikke lov til å gi dårlige karakterer, og grunnskolen ble redusert fra ti til ni år. ...
Dersom virkeligheten ikke lever opp til forventningene, er det bare å fikse på fasadene og trikse med statistikken, og vips, så er problemet løst!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Om Kirgisistan: «Det er ikke friheten i seg selv man legger merke til, men fraværet av frykt.»

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når en person først har flyttet inn i presidentpalasset i en sentralasiatisk republikk, er det liten sannsynlighet for at han flytter ut igjen frivillig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Siden enkelte av hestene har en særegen gullfarge, er de også kjent som " de gylne hestene." Det blir fortalt at dronning Elizabeths stallgutter forgjeves forsøkte å vaske vekk gullfargen på ahal teke-hesten dronningen fikk i gave fra Nikita Khrusjtsjov i 1956. De trodde russerne hadde malt hesten for å imponere dem.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Marit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit Rgretemor