Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Når Edward Snowden utfordrer makthaverne, gjelder det i ytterste konsekvens den grunnleggende frihet som heter ytringsfrihet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var ikke bare Hitler som drev med genetikk og rasehygiene. Gode motstandsfolk under krigen drev med det samme etter krigen. Lobotomi, for eksempel, et mørkt kapittel i vår nyere historie.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kvinnen skulle i utgangspunktet ta barna med til mødrehygienekontoret for veiing og veiledning. Men når legen, eller en sykepleier, fikk vite at moren hadde satt femten barn eller så til verden , så skjønte man at det var på tide med litt prevensjonsrådgivning. De informerte med andre ord om familieplanlegging.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det norske samfunnet var i ferd med å bli moderne, så det gikk ikke i anstendighetens navn lenger an å bruke et billig bibelsk argument om at kvinner skal tie i forsamlinger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et annet særtrekk ved norsk nasjonalisme var polarnasjonalismen. Mens andre nasjoner formelig sloss om å ta kolonier i Afrika, slo nordmenn til der det ikke bodde folk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ufattelig at det måtte ta så lang tid før de brave herrer i det minste gjorde kvinner myndige. Det burde ha skjedd allerede på Eidsvoll i 1814.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nasjonal selvstendighet og demokrati var begge gigantiske prosjekter som ble satt i gang i 1814. Ingen av de to prosjektene er blitt fullført på 200 års dagen. Det er viktig å ha dette i minnet, for hver generasjon må etterlate seg en ny versjon av friheten og demokratiet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.