Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 38 sitater

I have much to learn of the Indian -- nothing of the missionary.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Thaw with his gentle persuasion is more powerful than Thor with his hammer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det sosiale liv er ofte ganske intetsigende. Vi møtes med så korte mellomrom uten å ha rukket å tilegne oss en eller annen ny verdi for hverandre. Vi møtes til måltider tre ganger daglig og gir hverandre ofte bare en ny smakebit av den gamle mugne osten vi er. Vi har måttet opprette et visst sett regler som kalles takt og tone, for å gjøre disse hyppige sammenkomstene noenlunde utholdelige og for å unngå åpenlys konflikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I would not have any one adopt my mode of living on any account; for, beside that before he has fairly learned it I may have found out another for myself; I desire that there may be as many different persons in the world as possible; but I would each one be very careful to find out and pursue his own way, and not his father's or his mother's or his neighbor's instead.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Et hus er fremdeles bare et slags overbygg over inngangen til en hule.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Folks strev beror i grunnen på en misforståelse. Mange lar fort sine beste evner bli pløyd ned eller gå i oppløsning. Drevet av en innbilt skjebne, som folk kaller «det nødvendige», er man opptatt av å samle seg skatter — slik det står skrevet i en gammel bok — som møll og rust vil fortære og tyver vil bryte seg inn og stjele. Det er et liv for tåper, og det vil de innse når de står ved slutten av det, om ikke før.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I sunne øyeblikk er vi bare opptatt av kjennsgjerningene, det forholdet som er. Si det du har å si og ikke det du burde. Enhver sannhet er bedre enn forstillelse.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvis den tingenes tilstand som vi ble skapt for ennå ikke er inne, hvilken verdi ville så enhver virkelighet ha som vi kan sette isteden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvorfor skal vi ha det så fortvilet travelt med å gjøre suksess, og det i så håpløse foretagender? Hvis en mann ikke holder tritt med sine ledsagere, kommer det kanskje av at han hører en annen trommeslager. La ham gå i takt til den musikken han hører, uansett tempoet eller hvor langt borte den er.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jordens overflate er myk og mottagelige for menneskers fotspor, og slik er det også med stiene som tankene våre følger. Hvor slitte og støvete må så ikke de store allfarveiene i verden være, med bunnløse hjulspor av tradisjoner og konvensjoner!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Heidi Nicoline ErtnæsHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolvikIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeter