Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 71 sitater

Det er alltids en trøst å få åpnet øynene for sin egen paranoia

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke hvor gammel herr dommeren er, men han virket allerede gammel da han var ung. Dermed oppsto situasjonen at selv om han er meget gammel, virker han ung fremdeles.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

(...), mens det japanske kjøkkenet virker ... vel, hverken ungt eller gammelt. Evig og guddommelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Menneskene lever i en verden hvor det er ordene som har makt, ikke handlingene, og den ypperste form for kompetanse er å beherske språket. Det er fryktelig, for i bunn og grunn er vi primater som er programmert til å spise, sove, forplante oss, erobre og trygge territoriet vårt. Men de som er flinkest til å gjøre det, de mest dyriske av oss, blir alltid skjøvet i bakleksa av de andre, de som er gode til å snakke, mens de ville være ute av stand til å forsvare hagen sin, skaffe en kanin til middag eller avle barn på korrekt vis. Mennesker lever i en verden hvor det er de svake som hersker. Det er en hån mot vår dyriske natur, en slags perversjon, en inderlig selvmotsigelse.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har lest så mange bøker...
Men som alle selvlærte er jeg aldri sikker på hva jeg har forstått av dem.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Den som er fattig, stygg og dessuten intelligent, er i vårt samfunn dømt til en dyster, desillusjonert tilværelse som det er best å tilpasse seg tidlig. Skjønnheten blir tilgitt alt, selv om den er vulgær. Intelligens fremstår ikke lenger som en rettferdig kompensasjon for ting, som en justering naturen tilbyr sine minst begunstigede barn, men som et overflødig leketøy som øker juvelens verdi. Heslighet, derimot, er skyldig på forhånd, og denne tragiske skjebnen var jeg henvist til med desto større smerte fordi jeg slett ikke var dum.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ulykkelige er de fattige i ånden, som hverken kjenner transen eller språkets skjønnhet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Menneskene lever i en verden hvor det er ordene som har makt, ikke handlingene, og den ypperste form for kompetanse er å beherske språket.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det var en av pappas gjester til middagen i går som sa det:
"De som kan gjøre noe, gjør det; de som ikke kan gjøre noe, underviser; de som ikke kan undervise, underviser dem som underviser; og de som ikke kan undervise dem som underviser, driver politikk."

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Skjønnheten blir tilgitt alt, selv at den er vulgær.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

AvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete RambølThomas Heie H.