Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 28 sitater

Det er bedre å bli såret av sannheten enn trøstet av løgn.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

... "men aller først må du forstå dette, og du må forstå det nå, Amir: Du vil aldri lære noe verdifullt av disse skjeggete idiotene."
"Mener du mulla Fatitullah Khan?"
Baba gestikulerte med glasset. Isbitene klirret. "Jeg mener alle slike som ham. Jeg pisser på skjegget til alle disse selvrettferdige apene."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

(...) jeg husket hvordan Baba rett etter at vi var kommet til Amerika hadde beklaget seg over de amerikanske fluene. Han kunne sitte ved kjøkkenbordet med fluesmekken og se på fluene som fløy surrende fra vegg til vegg, uavbrutt og uten stans, frem og tilbake. "I dette landet har til og med fluene det travelt," stønnet han.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En lærer i kreativ skrivekunst ved San Jose State pleide å si om klisjeer: "Sky dem som pesten." Så lo han av sin egen vits. Klassen lo med ham, men jeg syntes alltid at klisjeer fikk en urettferdig behandling. Ofte treffer de spikeren på hodet. Men klisjeenes treffsikkerhet overskygges ofte av at den sies å være en klisjé.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men jeg tar imot det. Jeg tar imot det med åpne armer. For når våren kommer, smelter snøen ett fnugg om gangen, og kanskje hadde jeg nettopp sett det første snøfnugget smelte.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Når våren kommer, smelter snøen ett fnugg om gangen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Faren din var en morsom mann, han også," sa Kabir.
"Ja, var han ikke det?" sa jeg med et smil, og jeg husket hvordan Baba rett etter at vi var kommet til Amerika hadde beklaget seg over de amerikanske fluene. Han kunne sitte ved kjökkenbordet med fluesmekken og se på fluene som flöy surrende fra vegg til vegg, uavbrutt og uten stans, frem og tilbake.
"I dette landet har til og med fluene det travelt," stönnet han. Som jeg hadde ledd. Jeg smilte ved tanken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Nå. Uansett hva mullaen laerer dere, så finnes det bare én synd, bare én. Og det er tyveri. Alle andre synder er variasjoner av tyveri. Forstår du det?"
"Nei Baba djan," sa jeg og önsket desperat at jeg forsto. Jeg hade ikke lyst til å skuffe ham igjen.
.........
"Når du dreper en mann, stjeler du et liv", sa Baba. " Du stjeler en kvinnes rett til en ektemann, du tar faren fra hans barn, , Når du forteller en løgn, stjeler du retten til sannhet fra noen. Når du fusker, stjeler du retten til rettferdighet. Skjønner du ?"
Det gjorde jeg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"For deg tusen ganger til"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Perspektiv er luksus når en sverm av demoner summer rundt i hodet ditt hele tiden.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundGunillaRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyemgeIngunn SLilleviTurid KjendliePiippokattaStig TPirelliAnne-Stine Ruud HusevågTine SundalLailaMarteAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.siljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland Skjeggerud