Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 1 av 1 sitater

1800-tallet var et viktig århundre for den unge nasjonen. Hva vet vi om norsk bokhistorie? Hva slags kunnskap har vi om bøker, lesning og boksamlinger i århundret som fulgte?
Hvem leste, og hva leste de? Hvilken tilgang på bøker hadde folk flest i folkeopplysningens tid? Hva fantes av bøker i private hjem, i sosiale klubber og i offentlige samlinger på 1800-tallet? Skjedde det større endringer i løpet av hundreåret? Var det noen likhetstrekk mellom elitens bokkultur og almuens Eidsvoll? Denne boken handler om bøker og bibliotek i nasjonsbyggingens tidsalder. Den viser at det fantes bøker og boksamlinger på steder man minst har kunne vente det. På skrinne gårder høyt oppe i fjellet, på relativt fattige øyer nord i Norge og i trange daler.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidi