Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

Det finnes ikke noe tristere og mer fattigslig enn en bonde som ikke kan annet enn å be , synge og arbeide, og som aldri tenker. Bønnen er en tåpelig formel som ikke har noen mening for ham; arbeidet er en operasjon musklene utfører, og ingen intelektuell anstrengelse lærer ham å gjøre det enklere. Endelig er sangen et uttrykk for den dystre melankolien som ubevisst tynger ham ned, og vi blir slått av dens poesi uten at den åpenbarer seg for ham. Var det ikke for forfengeligheten fra tid til annen vekket ham fra sløvsinnet og fikk ham til å danse, ville han tilbringe festdagene med å sove.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...Under slike forhold vegeterte mallorcanerne og hadde ikke lenger noe annet å gjøre enn å be sine bønner og lappe buksene sine, som var i enda dårligere forfatning enn dem til don Quijote, deres skytshelgen i fattigdom og stolthet, inntil grisene kom og ble innbyggernes redning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne oljen er så elendig at man kan si at på Mallorca er husene, innbyggerne, kjøretøyene og til og med åkrene impregnert med stanken av den. Siden den inngår i alle retter, må hver husstand varme den opp to eller tre ganger om dagen, og veggene er blitt innsatt med den. Hvis du har gått deg vill ute i det fri, er det bare å åpne neseborene, og hvis en besk stank av olje blir båret til deg av brisen, kan du være sikker på at bak klippen eller under kaktuskrattet vil du finne et hus.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag kan det synes en smule grotesk, men i kulturelle kretser på 1800-tallet var tuberkulose ikke bare en lidelse, men hadde også en høy status som symbol og uttrykk for selve den romantiske idé!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Karin BergDemeterTine SundalSigrid Blytt TøsdalJohn LarsenTor Arne DahlRune U. FurbergAlice NordliAnn ChristinLeseberta_23BertysiljehusmorStig TBjørn SturødMonica CarlsenInger-LiseGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilEva