Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 20 sitater

Oversettelser, hadde Gisli sagt, det går nesten ikke an å beskrive hvor viktige de er. De beriker og utvider mennesket, hjelper det til å forstå verden bedre, forstå seg selv. En nasjon som oversetter lite, men henter alt fra eget tankegods, er en trang nasjon, og hvis den i tillegg er folkerik, blir den farlig for andre fordi det meste utenom deres egne tanker og seder virker fremmed på den. Oversettelser utvider mennesket og dermed verden.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Herlig er mørket, ly til å tenke i, huler til å krabbe inn i, rom til å lese i, selv om det unektelig også kan være så tungt at noe går i stykker, slik at det knapt kan settes sammen igjen. Mørket er likevel tusen ganger bedre enn lyset, som er så lett av natur at du ikke kan finne noen støtte, hverken tanker eller drømmer holder ut med det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Armene ble festet på mennesket for at det skal kunne holde rundt et annet menneske.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er så mye enklere å ta imot en kopp kaffe enn en kvinne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvem kan forstå et annet menneske, selv når det snakker samme språk som deg selv?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

livet er en eneste stor uvisshet, resultatet beror vanligvis på en selv.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Livet blir større når man leser,sier gutten, det blir mer av det, sier han, det er som om man får noe som ingen kan ta fra en, aldri noen gang, sier han,man blir gladere.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det er først og fremst de små hendelsene,nesten usynlige i tiden, som skiller mellom ingenting og alt.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Det er mulig å vite mer enn alle andre, kjenne til livet, kunne skildre det virkningsfulle ord, kunne forskjellen på årsak og virkning, men likevel ikke ha peiling på hvordan man skal leve i hverdagen. Det er litt sånn som hvis man kan alle notene, men ikke er i stand til å plystre en enkel melodi.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mennesket er ondt, vi skal ikke beundre dem som rager høyest før vi vet hva det er de står på, egne ben eller andres.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

GunillaRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyemgeIngunn SLilleviTurid KjendliePiippokattaStig TPirelliAnne-Stine Ruud HusevågTine SundalKirsten LundLailaMarteAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.siljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald K