Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 9 av 9 sitater

Jeg har forsøkt mange ganger å stille Ahmed vennlige, men kritiske spørsmål. Jeg liker ham, kanskje fordi jeg gjenkjenner litt av meg selv og hvordan jeg tenkte før i ham. Før vårt siste møte håpet jeg å kanskje få ham til å se ting på en litt annen måte. Jeg må bare oppsummere at jeg har mislyktes. Jeg når ikke frem. I hans univers er det ikke rom for tvil. Vi er som fremmede for hverandre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Kristne tenker at Jesus ofret seg for alle. Deg også." Jeg peker på ham.
Det er ikke på samme måte i islam, der man trekker et skarpt skille mellom samfunnet av de troende og de vantro. Jeg merker at argumentasjonen ikke gjør inntrykk. Han reflekterer ikke over det jeg sier. For ham er det en selvsagt ting at muslimer står i en klasse for seg selv. Over oss andre.
Kanskje er vi her ved kjernen av det som er problematisk. Ikke bare i den radikale islamistideologien, men i hele det islamske tankeuniverset, Leser vi Koranen ser vi hvordan man gjennom hele teksten trekker grenser mot de vantro.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mange radikale islamister misliker sterkt å bli kalt radikale. De mener at det er de som representerer den riktige islamtolkningen og at det kun finnes èn slik tolkning. Derfor finnes det hverken radikale eller moderate muslimer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Særlig aggressive og frekke manerer ser ut til å være vanskelig å legge fra seg, selv om skjegg og bønneteppe er på plass.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke tilfeldig at en del av personene i dette miljøet er tidligere straffedømte. Tvert imot rekrutterer radikale islamister bevisst personer som har bakgrunn fra belastede miljøer. For noen kan det å bli en del av en radikal islamistgruppe være en utvei fra et kriminelt liv.
"Vi kan nå ut til dem på en annen måte enn moskeene fordi vi selv har bakgrunn fra de samme miljøene", sier en toneangivende radikal islamist.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så forklarer han hvordan islams regler gjør at utroskap ikke lenger burde forekomme. Er du lei av kona, kan du skille deg, og du kan ha mer enn en kone. Samir fremhever hvordan islam gir menn et større spillerom for å bytte partner enn andre religioner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Islam er en religion basert på mer enn bare tro. Her er det gjerninger som kvalifiserer mennesket til janna, paradis. Den beste gjerningen han kan gjøre er å bidra til at det norske samfunnet skal bli styrt etter islamske lover, føler Samir.
"Demokrati er jeg imot. Jeg vil ha sharia. Det er en obligatorisk del av islam at man vil ha sharia og jobbe for det."
Ifølge klassisk islamsk lære er sharialovene fra Gud. Koranen og fortellingene om profetens lære, hadith-litteraturen, danner grunnlaget for islamske juridiske tolkninger. De viktigste tolkningene ble gjort i hundreårene etter at Koranen ble åpenbart, og de fleste muslimer er i dag enig om at loven er ferdig tolket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som ung var jeg selv inspirert av marxistisk ideologi. Islamisme er ikke helt ulikt. Det er et ideologisk system der islam og Koranen har et svar på absolutt alt. For den som lar seg oppsluke av dette universet er det fullkomment perfekt, logisk og uangripelig. Jeg blir nysgjerrig. Finnes det mennesker i Norge som mener det samme? Åpenbart. Hvem er de?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Problemet med grupper som Islam Net er at forsøkene på å innskrenke gruppens muligheter til å drive aktiviteter i Norge kan styrke gruppens egen forståelse av at Vesten er i konflikt med islam. Fahad Qureshi mener at muslimer er forfulgt. Det er all grunn til å tro at nettopp denne følelsen av utenforskap i det norske samfunnet er noe som gjør Islam Net attraktivt for muslimsk ungdom.
Foreløpig er de ikke farlige. De aksepterer norske lover. Foreløpig. De vil ikke steine kvinner som blir tatt for utroskap. I hvert fall så lenge vi ikke har islamske lover. Men Islam Net har samme mål som de radikale islamistene. En verdensomspennende islamsk stat. Det de er uenige om er virkemidlene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtBertyHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer SmedaasCamilla