Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 9 av 9 sitater

De unge tenker ikke på noen ting - hverken på fremtiden eller på fortiden. Hele dagen igjennom drikker de saft fra kokospalmen, saft som har gjæret i den hete sommervarmen. Det henger fullt av plastflasker i trekronene. Takuu kommer til å synke, om en måned, om et år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De overlevende begynner å bygge en båt av vraket. To måneder etter forliset er den ferdig. Så forsvinner de franske matrosene med et løfte om å hente hjelp, 122 mann, tettpakket, man ser dem aldri igjen. Tilbake er slavene. De er frie, men friheten er ikke engang en kvadratkilometer stor

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I fem dager drar kystvakten ut, de pårørende i enda en uke til. De finner ingen ting. Overhodet ingenting. Ingen spor etter mennene, ikke en flis av båten. Ni og et halvt år senere oppdager en fra letemannskapet ... 3600 km vest for Hawaii, et båtvrak på stranden...Sarah Joe.
Rett i nærheten rager et kors av drivved fra en enkel grav, en steinhaug. Et par knokler stikker opp av sanden. Det viser seg at det er levninger av Scott Moorman. Hvem som har begravet ham her, og hvor de andre er, forblir en hemlighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er sikker på at det ligger store skatter på øya. Men det kommer til å koste mye tid og penger å få tak i dem. Hvis jeg var ung, ville jeg ha begynt forfra igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Før han sovner, noterer han: Ingenting er mer befriende enn selvvalgt ensomhet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

På den endeløse, kuleformede jorden kan ethvert punkt bli sentrum.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er rett og slett ikke mulig å projisere jordens krumme overflate på en plan flate og samtidig få en sann gjengivelse av flater, lengder og vinkler. Det todimensjonale verdenskartet er et kompromiss, ... Til syvende og sist dreier det seg simpelthen om å begripe verden, rette den ut nordfra og få et gudelignende overblikk over den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Naturligvis tilsvarer globusen jorden mer enn kartene i atlaset, ... Men kuleformen er like genial som betenklig. Jordens holdningsløse gestalt har ingen kanter, har hverken over eller under, hverken begynnelse eller slutt og lar alltid en side være skjult.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde allerede venner meg til fingerreiser i atlaset, erobret fjerne verdener i stuen hjemme, hvisket fremmede navn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

alpakkaGunn DuaasEllen E. MartolKirsten LundPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.