Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 17 sitater

Hvis frøken Malin nå hadde fått tilbud om å gjenvinne sine fulle fem og vært i stand til å skjønne hva dette tilbudet betydde, ville hun kanskje ha avslått det med den begrunnelsen at man egentlig har mer glede av tilværelsen når man er litt forstyrret.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

'Forklar hva De mener,' sa jeg til ham.
'Forklare hva jeg mener,' gjentok han, 'unge herre, De forlanger mye. De burde heller si: Skjul Deres mening i den slags fraser som jeg er vant til å høre, og som ikke betyr noe som helst.

(frå Drømmerne)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"De aner ikke," sa prinsessen av Augustenborg til herr Goettingen, "hvor rensende dette stedet er. Selve havet har blåst tvers gjennom hatten og klærne mine, ja gjennom hud og marg og ben, og selv hjertet og sjelen min er feid, soltørket og saltet."
"Med attisk salt, det har jeg allerede merket," sa herr Goettingen, og idet han så på henne tilføyde han i sitt stille sinn: "Ja, ved gud, akkurat som en klippfisk."

(frå Syndfloden over Nordeney)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Der gute Mensch, in seinem dunklen Drange,
ist sich des rechten Weges wohl bewusst.

(hentet fra Goethes Faust.)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ikke engang i det naive, der det som rører hjertet nettopp er å se Guds mor og barnet i en stall, med halm på gulvet og med en krybbe som vugge, kan presten tåle å se sin hellige jomfru fattig kledd, men henger silke og gullkjeder på henne.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hvis frøken Malin nå hadde fått tilbud om å gjenvinne sine fulle fem og vært i stand til å skjønne hva dette tilbudet betydde, ville hun kanskje ha avslått det med den begrunnelsen at man egentlig har mer glede av tilværelsen når man er litt forstyrret.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Champagne er en god venn i en kald natt. Jeg husker at en gammel dansk biskop i sin tid forklarte meg at det er mange veier til sannhetens erkjennelse, og Bourgogne er en av dem.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Disse gamle damer. tænkte Boris, som med så megen umage og så megen smag gør sig smukke, ja, måske smukkere, end de nogensinde var som unge, og som dog aldrig kan have håb om at vække nogen mands attrå, er i heroisk sjælsstyrke den ædle fritænker lig, der bliver ved at øve sine gode gerninger, også efter at han har opgivet troen på nogen himmelsk belønning i Paradiset. (Fra "Apen")

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det har alltid syntes mig, at der er blevet gjort stor uret imod kvinden derved, at hun ikke nogensinde har været alene i verden. Adam hadde jo dog en tid, om den var lang eller kort, hvor han kunne vandre omkring på en frisk og fredelig Jord, og se på dyrene i sine egne tanker. Vi har nok alle, fra fødselen af, en erindring om den periode. Men stakkels Eva kom lige ind i en verden, hvor hun fandt sin mand etableret, med alle hans fordringer på hende. Dette er da også et klagemål, som kvinden længe har haft imod sin Skaber: Hun føler at hun har et krav på ham, en ret til for en tid at have Paradiset for sig alene. (Fra "Den gamle vandrende ridder")

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I ungdommen er tanken på død eller nederlag uutholdelig, vi tåler ikke engang å bli gjort narr av. Men samtidig har vi en uovervinnelig tillit til vår egen lykkestjerne, og vi kan ikke for alvor forestille oss at noe skulle gå oss imot. Etter hvert som vi blir eldre, venner vi oss langsomt til tanken på at alt kommer til å gå galt for oss, og at nederlaget er det naturlige i livet, men så er det heller ikke lenger av altomfattende betydning hvordan det kommer til å gå med oss. På denne måten blir det balanse i tingene. ("Syndfloden over Norderney")

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Sist sett

Nora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken Røil