Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 27 sitater

22.juli er en tragedie av et slikt omfang at det skal svært mye til for å tie hvis man besitter informasjon som belyser saken. Det er vanskelig å leve med usikkerhet og gjetninger om en sak som diskuteres over hele verden, som rystet Norge og berørte så mange personer og familier direkte. Mange av foreldrene som sitter igjen uten barn, og noen av barna som skal vokse opp uten foreldre, ønsker eller vil ønske å vite noe om hvorfor de ble rammet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et menneske er ikke en øy. Det er umulig å lage en historie om et menneske uten å trekke inn vedkommendes nærmeste.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Norge var rikt på mer enn olje, og 22. juli ble ikke symbol på splittelse og svakhet, men på styrke og samhold. Samtidig lurte mange på hvordan fellsskapet ville ha reagert om gjerningsmannen hadde vært en muslim med utenlandsk bakgrunn: Ville vi hatt sosial kapital nok til å unngå konflikt og mistro da?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er noe gåtefullt ved massakren på Utøya, som unndrar seg analyse, selv etter norgeshistoriens grundigste rettssak.. Det er vanskelig å betrakte den rene ondskap med et kjølig blikk, impulsen er å vende hodet vekk, men kanskje nettopp derfor er det viktig å forsøke å forstå i hvert fall noen av elementene som bidro til tragedien.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I et filosofisk perspektiv kan man stille spørsmål om man egentlig er seg selv i fryktsituasjoner. Frykt gjør deg til en annen. Soldaten som er kald og rasjonell i kamp, kan være en uforbederlig hissigpropp i fredstid. Men hvem av dem er egentlig ham?. Den rasjonelle krigeren eller fredsforstyrreren ?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noen har argumentert for at det finnes en motsatt reaksjon på farefulle situasjoner, kjent som slagtranse eller afrobia( fryktløshet), der en person, for eksempel en soldat i kamp slutter å føle frykt og handler på tvers av egeninteresse. For eksempel kan en soldat kaste seg foran en kamerat eller offiser for å redde vedkommedes liv , eller folk kan løpe inn i brennende hus for å redde fremmede. Eksemplene på den slags tilsynelatende instinktiv, uselvisk opptreden er mange, og tyder på at vi på refleksnivå har en dypere identitet, der vi opplever oss selv som medlemmer av en gruppe, av en flokk, og er villige til å ofre oss selv for fellesskapet. Båtførerne satte livet på spill i redningsaksjonen, instinktivt, ifølge dem selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Saken handlet først om internasjonal terrorisme, virket det jo som, og nå noe med Utøya?. Det var like uventet som en hai i turnipsåkeren. Utøya var liksom så norsk. En utlending ville sannsynligvis ikke finne frem dit engang..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ingen straff i verden ville uansett stått i forhold til skaden Breivik forvoldte, men kanskje er det blitt tydeligere hva son er styrken i det norske samfunnet. I det året jeg har arbeidet med denne boken, har jeg snakket med mange mennesker. Et sitat står igjen. Det handler om tillit.

  • Kanskje vi har vært naive, sa Allan Søndergaard Jensen. – Men det er ikke feil å se det beste i folk.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Problemet kvinne skal takles på flere måter i Breiviks fremtidige stat. Gjennom begrensinger i ytringsfrihet og kvinners rettigheter skal staten ta kontroll over forplantning og sørge for at «sex-og-singelliv-livsstilen» ikke griper om seg. Kvinnen skal tilbake til hjemmet, og ut av arbeidslivet og akademia. Men Breivik gir seg ikke med det. Han fantaserer om å fjerne kvinne fullstendig. Først gjennom å «outsource forplantning». Det vil si benytte seg av tilgjengelige livmorer i fattige land. Ved å plante allerede befruktede egg i livmoren til vertsmoren kan genetisk norske barn fødes av mødre i den tredje verden og hentes hjem til en oppdragelse der staten har fullt ansvar for omsorgen, stiller med kvalitetskontrollerte fosterforeldre, barnehager og internatskoler. Slik løser Breivik problemene med grenseløs kvinnelig seksualitet og mødres «superliberale oppdragelse».

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Breivik bekymrer seg for feminiseringen av samfunnet, og hevder at «tvangsordineringen av kvinnelige prester er voldtekt av kirkens grunnlag», og at «kvinners følelsesmessige ustabile natur vil føre til innføring av ekteskap for homser, ordinering av homser, ignorering av dyd og folks plikter i forbindelse med forplantning, støtte til muslimsk masse-innvandring og inter-religiøs dialog som i realiteten er en betingelsesløs kapitulasjon [for islam].» Kvinner er ikke bare ustabile, de bidrar til utglidning md hensyn til forplantning. De åpner dørene for forræderi, eller i det minste «betingelsesløs kapitulasjon» for fiendtlig, seksualisert aggressiv og maskulint koloniserende islam – et islam Breivik, al-Qaidas evnukk, på et nivå identifiserte seg med og drømte om å samarbeide med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenSissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine Olsrød