Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 10 sitater

Det er like enkelt som det er åpenbart - fortiden gjenspeiler alltid framtiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, men fortiden tar ingen hensyn når den vender tilbake, sier Joona, snur seg og går ned trappa.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den feite mannen faller baklengs ut på gata i en sky av glasskår, og blir liggende i det blå, flakkende lyset.
Tre uniformerte politibetjenter stormer fram med våpnene i ferdigstilling, de sikter på mannen som famler med hånden over brystet sitt mens han forsøker å reise seg.
- Joona Linna? spør en av politimennene.
De stirrer på den høye kriminaletterforskeren som står i åpningen der glassdøra var, mens det fortsatt faller splinter fra toppen av karmen.
- Jeg er bare observatør, sier Joona.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Joona tar med seg utskriften, går til døra og snur seg mot Anja igjen.
- Hvordan kan jeg få takket deg?
- Jeg har meldt oss på et kurs, svarer hun fort. - Du kan love meg at du blir med meg på det.
- Hva er det for slags kurs?
- Avslapping ... Kama Sutra, et eller annet ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jentas ansikt er skjult. Som om hun er redd, som om hun ikke vil se gjerningsmannen. Før jenta ble plassert på senge har hun vært utsatt for grov vold. Det dreier seg om gjentatte slag med en stumt gjennstand mot panne og isse. Hun var bare en ungjente, og må ha vært frytelig redd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men alle mennesker har det i seg, tenker Joona og legger rapporten tilbake i skuffen til Gunnarsson. Vi ser speilbildene av det i drømmene og fantasiene våre. Alle har en villskap i seg, men de aller fleste klarer å temme den.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

... at det fins en mengde ulike forklaringsmodeller når det gjelder hukommelsestap koblet til post-traumatisk stressyndrom. Den store utsondringen av adrenalin og stressrelaterte hormoner påvirker langtidsminnet. Ved alvorlige traumatiserende opplevelser kan minnes lagres nesten helt intakt i hjernen. Det kapsles inn og forblir følelsesmessig urørt ettersom det aldri blir bearbeidet. Med den rette stimulans kan minnes plutselig dukke opp igjen med fysiske fornemmelser og bilder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I psykologien kalles fenomenet konfirmeringsbias. Underbevisst tenderer alle menneskene til å legge mer vekt på de resultatene som bekrefter en teori enn de som avkrefter den. Flora ringte flere ganger til politiet og fortalte om forskjellige drapsvåpen, men du hun nevnte steinen, ble han interessert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Daniel jobbet med belastede jenter i mange år,barn som manglet trygghet og foreldre.Bevisst eller ubevist søkte han seg til dette miljøet,og forelsket seg i jenter som minnet om den aller første.Han utnyttet dem,og da de ble flyttet til andre steder,sørget han for at de aldri noensinne skulle fortelle sannheten om ham.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hælene klikker mot det slitte gulvbelegget.En plakat med teksten "Hvis du tror du er verdiløs,og at blåmerker er en del av hverdagen,så skal du absolutt komme til oss" blafrer til i det hun passerer.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAva