Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 11 sitater

Det finnes en måte å forstå en annen kultur på. Å leve den. Å flytte inn i den, å be å bli tålt som gjest, å lære seg språket. På et eller annet tidspunkt kommer muligens forståelsen. Den vil i så fall alltid være ordløs. I det øyeblikket man fatter det fremmede, mister man trangen til å forklare det. Å forklare et fenomen er å fjerne seg fra det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så relativt lite ord kan gjøre med noe som helst. Men hva har vi ellers?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Å ville forstå er å prøve å gjenerobre noe vi har mistet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg husker noe Juliane sa en gang, på et tidspunkt da hun var edru. At man ikke burde frykte en tredje verdenskrig. Menneskeheten trengte en ny krig for å komme til fornuft.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ennå mens jeg er på vei ned fra brua tenker jeg at det er gått et fint menneske tapt i Sigmund Lukas. Det er et fenomen jeg ofte har iakttatt uten å kunne forstå det. At det inne i et menneske kan eksistere et annet, et helstøpt, generøst og tillitvekkende individ, som bare aldri kommer til uttrykk i annet enn glimt, fordi det er omgitt av en korrupt og forskalet vaneforbryter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som mange gamle mennesker har hun utviklet en selektiv hørsel. Hun ignorerer meg og fortsetter langs sitt eget spor.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er helsefarlig for linedanseren å være misforstått av ham som står og holder linen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
  • Jeg hater usannhet, sier jeg. - I den grad det skal lyves, skal jeg nok gjøre det selv.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Man kan lære litt om sine medmennesker ved å se hva de skriver i margen. Det er blitt spekulert en hel del over Fermats forsvunne bevis. I en bok som handlet om det aldri beviste postulat om at men s det ofte er mulig å oppløse en annenpotens i summen av to andre annenpotenser, er dette ikke mulig med potenser høyere enn to, der hadde Fermat tilføyd i margen: "For denne setning har jeg funnet et vidunderlig bevis. Dessverre er margen for smal til at det blir plass til det her."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sentimentaliteten vil til enhver tid være menneskets første revolt mot utviklingen. Tiden er løpt fra denne reaksjonen. Nå er det en annen protest enn sentimental hjemve som trengs. Nå går det nemlig så fort at vi allerede her og nå lever i det som om et øyeblikk vil være gode, gamle dager.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo Larsen