Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Sønn, Perserrikets storhetstid er forbi. Omstendighetene har gjort meg til en svak konge. To store deler av landet har jeg måttet avstå til russerne, og det var som om de kappet av meg bena med en øks. Jeg tar med meg en uhelbredelig smerte i graven. Som du vet har britene tatt kontroll over vår kronjuvel Herat, for å hindre russerne i å ta seg frem til India. De ønsker å gi Herat til afghanerne for slik å kunne holde området under oppsikt. Sønn, gjør alt du kan for å vinne vårt dyrebare Herat tilbake. Ellers kommer Herat til å smerte deg i all evighet, og våre etterkommere vil aldri tilgi oss.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kyros erobret hele verden. Han etterlot seg en leirtavle med følgende tekst i kileskrift: «Jeg er Kyros, verdens konge, den store kongen, den mektige kongen, konge i Babylon, konge i Sumer og Akkad, konge over de fire verdenshjørner.
Alle konger som sitter på tronen, fra den øverste sjø til den nederste sjø, og de som bor i fjerne områder, og kongene fra Vesten som bor i telt, brakte sine dyrebare skatter til meg. Og i Babylon kysset de mine føtter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete RambølThomas Heie H.