Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 3 av 3 sitater

Så- Abraham er den første jøde, og han er stamfar for kristendomen, men Koranen seier: "Abraham var verken jøde eller kristen, han var ein Gud-søkar. Han høyrde ikkje til avgudsdyrkarane".
Og det siste der har Koranen utvilsamt rett i.
Det er berre det at når Koranan seier at Abraham var ein Gud-søkar, som underkasta seg Guds vilje, så heiter det ordet på arabisk, muslim!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men kor går grensa mellom sanning og myte? For meg er det kunnskapen om at mangel på kommunikasjon fører til forvirring og kaos, til krig- den djupaste sanninga fra Babylon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men Abraham reiser frå Ur, Ur i Kaldea, Det tredje kongelege Ur-dynastiet. Vi snakker Ur-tida! Her hadde det vore jordbruk siden 10 000 år f.Kr. Her er det storbyar, enorme tempel, matematikarar, fysikarar, bilethoggarar, astronomar, arkitektar og poetar. Kileskrifta er oppfunnen og utvikla... I opphavet var Ordet!
I Norge? Tja. I Norge er vi enno i den yngre steinalderen, nokre spreidde busetninger og ei og anna flintøks. Vi har knapt fått vår første helleristning!"
Men her er verdas første litterære storverk, Gilgamesj, skrive på den tida Abraham utvandrar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Aud Merete RambølThomas Heie H.Beathe SolbergTurid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. Hope