Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 4 av 4 sitater

Siden Leana, før hun hadde blitt kjent med den unge Nicu som levde under jorda, hadde vært forelsket i en kjemistudent, hadde hun bedt ham, av rent jåleri, om å gjøre henne til kjemiker, selv om hun ikke ante hva det var, siden hun bare hadde fullført fire klasser på folkeskolen. Og den elskede ektemann satte i gang. Han gjorde henne til sjef for den rumenske kjemiindustrien og kjøpte en bunke med vitnemål, doktorgrader og medlemskap i akademier fra alle verdens universiteter til henne. Slik at landsbytullinginnen over natta ble til akademimedlem, dr.ing. & honoris causa, slik som sigøynere gir ungene sine absurde neologismer til fornavn. Fra da av ble hun ikke omtalt som annet enn "forsker med verdensry" i pressen, mens de mange kjemikere som gjetet henne i hemmelighet, omtalte henne som Seoto, etter den eneste kjemiske formelen som vitenskapskvinnen kunne, den for karbondioksid.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når en kvinne går forbi med bærenett, snur alle hodene i trolleybussen seg brått etter henne. Kan de ha sendt ut kjøtt i Dorobanti?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du fant ikke på noe bedre å gjøre enn å skrive at far gikk med damestrømpe over hodet? Om så var? Slik gjorde alle menn den gangen, de la seg om kvelden med en damestrømpe over hodet, for å holde håret på plass, strøket bakover og innsatt med nøtteolje.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Før var det i hver butikk ei skrivebok festa med ei snor, den het "Forslag- og klagebok". Du skreiv i den hvis du fant, som jeg gjorde, en spiker i en boks med grønnsaker eller ei flue i en ølflaske. Eller hvis ekspeditrisene var uhøflige mot deg. Det førte jo ikke til noe, men du fikk i alle fall utløp for sinnet ditt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtBertyHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer SmedaasCamilla