Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Ingen flyver takser ut for å ta fatt på en transatlatisk tur uten å minnes den første grunnregelen fra flyskolen: Å ta av er frivillig, å lande er obligatorisk. Og midt ute på havet er det selvinnlysende at ikke bare finnes det ingen steder å lande, men det finnes simpelthen ikke noe land. Ikke noe land overhodet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dessuten tyder okermalingen på at disse hulefolkene for første gang begynte å bruke symboler - tegn som kanskje skulle advare eller hilse velkommen, informere eller foreslå, enkle kommunikasjonsformer som på sikt skulle få store og varige følger. Kan hende gikk en av de første kystboerne ned til en bestemt tidevannsdam der det var godt med krabber, og bare forventet eller håpet at andre ville følge etter. Men så falt det ham kanskje inn å lage et tegn, å ta den nye oppdagede fargestiften sin å merke akkurat den dammen med en uutslettelig okerflekk - og så å si med et pennestrøk sikre at medhuleboerne hans heretter fant igjen dammen, enten han som hadde oppdaget den, var med eller ikke. Slik oppstod kommunikasjon, og fra slike symbolske beskjeder utviklet etter hvert språket seg - et av mange mentale forfinelser som kjennetegner det moderne menneske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R