Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 7 av 7 sitater

Det hadde vært en fin opplevelse. En svimlende luftferd rett inn i døden... Han hadde følt det som om Tuonelas, dødsrikets, svane hadde fløyet ved siden av han med tunge vingeslag mot det ukjente, den mørke slutten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hele natten romstrerte Piera Vittorm med kvinnene. I gapahuken hersket fryd og gammen. Så snart Femhundrelappen stemte sin klagesang borte i Døde-Juhas land, åpnet veien seg til Pieras svenske lykke. Han forundret seg over at det eksisterte sånne kvinner her i verden. Som slapp en til uten først å kjefte en opp så ørene flagret. -De er veloppdragne, utlendingene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Av barn og horer får man ofte høre sannheten, selv om det meste de sier, er ren og skjær løgn.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Han satt ved bordet med fornøyd mine og la kabal. Det så ut som om han spilte om penger med seg selv. For et usunt tidsfordriv, tenkte Hurskainen. Han hadde prøvd det selv en gang, men tapt hver gang, iblant temmelig mye. Når han brukte de pengene, hadde det føltes som om han stjal fra seg selv.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nå og da var han gjest i fengselet for å få korrigert sine oppfatninger om lovlydig liv slik at de sammenfalt med samfunnets.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Majoren var kanskje gal? I og for seg var jo ikke galskap straffbart. Galskap var ikke bøtelagt engang. Der ser man hvordan det står til med loven: Er man uforsiktig i trafikken, kan man bli dømt til tretti dagsbøter,men omgås man uvørent med livet, skjer det ingenting.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skadene på skogsplanteringer, antallet elgkollisjoner og tap av avling stanser på et rimelig nivå ved at man årlig skyter seksti tusen elger. Samtidig garanterer man stort nok bevegelsesrom for de elgene som er igjen. Resultatet blir godt elgkjøtt og fred og ro i landet. Politifolk og dommere beskjeftiger seg med noe lignende. Hvert år hekter man la oss si to tusen forbrytere som man låser inne i fengselet. Metodene er mer siviliserte, man slakter ikke forbrytere slik man slakter elg, men målsettingen er den samme. Overskuddet av elg putter man i gryta, overskuddet av forbrytere putter man i fengsel. En del av populasjonen må til en hver tid holdes unna beitemarkene. Så enkelt fungerer samfunnet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Tor Arne DahlHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill Revheim