Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 16 sitater

"Ma og pa sove," svarte han. "Sove lenge."
"Sove jord?"
"Ja, sove jord. Sove lenge." Han skjønte at gutten nå muligens mente, eller forsto, at de var døde, men hvordan ble døden oppfattet hos mbutiene?
"Sove jord, ma og pa vokse tre." Frykten var borte fra ansiktet hans.
"Ma og pa vokse tre?" undret Karl Iver.
"Ma og pa, sove jord, vokse stort tre. Alle mbuti sove jord vokse tre."
Akkurat, tenkte han, dette var muligens kjernen i mbutienes religion: At når de døde og ble lagt i jorden, så vokste de opp og ble til trær. Enkelt og vakkert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nigeria. Afrikas mest folkerike land med en fjerdedel av kontinentets innbyggere. Tross fattigdom og stor barnedødlighet er befolkningsveksten enorm. Halvparten av befolkningen er under 14 år og innbyggertallet er spådd å fordobles, muligens tredobles i løpet av de neste 10-20 årene; du lukker øynene og forsøker å se for deg fremtiden til disse menneskene. Du ser ingenting, absolitt ingenting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En voksen manns gråt kan komme stille og vare lenge.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En levende tropisk regnskog var et skattkammer. En død regnskog var en tragedie.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Tap av biologisk mangfold er i dag en av de største utfordringene for miljøet og den såkalte "bærekraftige utviklingen". Mangfoldet i klodens plante og dyreliv er stadig under press. Konsekvensen er: Et ikke- reversibelt tap av våre muligheter til å ta vare på en biodiversitet tilpasset klimaendringer og de behovene som kommer fra en raskt voksende befolkning. En svært raskt voksende befolkning.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Søppelet, avfallet, forurensningen, giften fra vår klodes befolkning, som stadig, og i økende grad krever velstand, mar mat, flottere klær, avansert elektronisk utstyr, TVer, datamaskiner, biler, flyplasser og seksfelts motorveier, vil ikke bare ødelegge havene, men også kreve en dramatisk senkning av bio-mangfoldet på land for å dyrke den maten som skal til for å mette oss alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

" Carsons fugler synger fremdeles, så lenge det varer. Men under havflaten er det i ferd med å bli stille, - veldig, veldig stille. Det er døden, mister, den stille døden, og den kommer snikende mye raskere enn du aner".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Den største testen av menneskets samvittighet, vil være villigheten til å ofre noe for fremtidige generasjoner , hvis takk ikke vil bli hørt" (sitat - Gaylord Nelson, grunnlegger av Earth Day).

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Mennesket var foreløpig bare et umodent barn som hadde utviklet en altfor avansert teknologi i forhold til sin kognitive utvikling".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Zoe var en vakker kvinne. Like vakker som de sommerfuglene hun til stadighet omga seg med, tenkte han nå plutselig. Og kanskje like skjør og sårbar; en uvøren berøring kunne føre til at fargene flasset av, forsvant".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Carine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  Vaksvik