Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 12 sitater

Like fort som et menneske med sans for bøker legger fra seg en dårlig detektivroman det blir tilbudt i en bokhandel, uten å bla i den engang, snudde han ryggen til bordet vårt og gikk ut av røkesalongen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

... - en bok! En bok! Og som et lyn for tanken gjennom meg: Stjel boken! Hvis du greier det, kan du gjemme den i cellen og lese, lese, lese, endelig en gang lese igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

På fire måneder hadde jeg ikke hatt en bok i hånden, og bare forestillingen om en bok var berusende og samtidig bedøvende - en bok med ord i rad og rekke, med linjer, sider og blader, en bok der en kunne finne nye fremmede tanker, emner å arbeide videre med og ta opp i hjernen.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er med sjakk som med kjærlighet, en partner må til.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

... kunne vinne berømmelse og et ørlite stykke udødlighet i hjørnet av en sjakkbok ved å åpne med en springer istedenfor en bonde -et menneske [...] som i ti, tyve, tredve år satte hele sin tankevirksomhet inn på å tvinge en trekonge opp i et hjørne av et trebrett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

... var det uhyre vanskelig, ja umulig, å forestille seg tilværelsen til et levende menneske som hadde presset hele sin åndsverden sammen innenfor den trange banen mellom svart og hvit og søkte sine livs triumfer utelukkrnde ved å flytte to og tredve figurer fram og tilbake, opp og ned.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde ennå aldri i mitt liv hatt leilighet til å stifte personlig bekjentskap med en sjakkmester, og jo mer jeg strevde med å forestille meg en sånn type, jo vanskeligere ble det å tenke seg en hjernevirksomhet som et helt liv roterte om et rom med fire og seksti svarte og hvite feltet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis han får teften av et dannet menneske, trekker han seg inn i sitt skall ; og detfor kan ingen skryte av å ha hørt et dumt ord fra ham noen gang eller ha loddet hans uvitenhet, som etter sigende skal være avgrunnsdyp.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Som alle ensporede naturer manglet han fullstendig sansen for hva som var latterlig. Etter at han hadde vunnet verdensmesterskapet, regnet han seg som den viktigste mann på jord.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den nye mesteren hørte strengt tatt ikke til i byen, men likevel hadde lokalpatriotismen slått ut i fyr og flamme.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundAnita NessIngvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorMads Leonard HolvikSigrid Nygaard