Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 11 sitater

Dostojevskij's univers er så mangetydig, fargerikt og nyansert at min presentasjon i beste fall må bli som en moden sveitserost

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uten evne til å falle for fristelse, ingen frihet. Og uten frihet ingen godhet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Den del av verden man har best kjennskap til, men som samtidig er mest ubehagelig å undersøke, er en selv.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Lidelse er ikke bare forbryterens og feiltagelsens pris. Den er også porten til en ny eksistens.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nei, døm ikke vårt folk etter hva det er , men etter hva det ønsker å bli.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Behovet for å være alene er helt elementært hos mennesket, like elementært som behovet for å drikke og spise.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det vil være mennesker rundt meg, og jeg vil være et menneske blant mennesker, og det vil jeg fortsette med. Det å ikke la seg knekke, ikke la seg tvinge i kne, uansett hvilke ulykker som kommer - det er hva jeg vil kalle selve livet, deri ligger dets mening.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hverken Gud eller djevel er diktatoriske vesener som tvinger menneskene til å gjøre det onde eller det gode, det er opp til menneskene selv å velge sine handlinger.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Menneskets verdighet er dets trang til frihet-som ikke lar seg undertrykke, bare forvrenge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Forfatteren forstår hvilken skatt han har kommet over: "Hvor mange vagabonders, røveres og morderes livshistorier har jeg ikke blitt innforlivet med, og hvilken innsikt fikk jeg ikke etterhvert i denne mørke, dystre og ulykkelige side av tilværelsen! Her er det stoff til adskillige bind. For et herlig folk! Har jeg ikke i denne tiden sett noe som helst til Russland, så har jeg til gjengjeld lært det russiske folk å kjenne, og det så grundig som antagelig meget få andre, hvis overhode noen".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Simen "Boktimmy" IngemundsenAtmankntschjrldLailaEirik RøkkumEileen BørresenOle Jacob OddenesritaolinemoiraJune PlutonikaTonesen81Anne Berit GrønbechIngeborg GJan Arne NygaardAnne-Stine Ruud HusevågAstrid PedersenMartinekjell kTonje-Elisabeth StørkersenThina NordtveitKaroline in WonderJulie StensethEli SeimLilleviINA TORNESIngunn SHanne MidtsundKristin F. Jørgenseningar hTheaReadninggirl20RufsetufsaKaramasov11Synnøve H HoelEivind  VaksviktonjekarinaRandiABertyNina M. Haugan FinnsonSraDevoralibros